30. května 2013 • 14:22

Zraněného Vydru nahradí Pekhart, Rosický zatím netrénuje s týmem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový útočník Matěj Vydra přijde kvůli zraněnému kotníku o zápas kvalifikace mistrovství světa proti Itálii. Místo hráče druholigového anglického Watfordu byl do národního týmu dodatečně nominován Tomáš Pekhart z Norimberku.



Ten prý pozvánku už začal očekávat ve chvíli, kdy se dozvěděl o Vydrových zdravotních potížích. Ve středu odpoledne měl Pekhart definitivu, když mu zprávu o dodatečné nominaci zvěstoval reprezentační manažer Vladimír Šmicer.

"Ani jsem si ještě naštěstí nezačal zařizovat dovolenou, takže jsem ani nic nemusel stornovat. Všechno začnu řešit až po zápase s Itálií," řekl s úsměvem Pekhart, když už dnes společně s dalšími krajánky absolvoval na pražském Strahově další z dobrovolných tréninků.

Jednadvacetiletý Vydra si v pondělním finálovém duelu o postup do Premier League proti Crystal Palace bolestivě poranil kotník a střídal už v poločase. Jeho start proti Itálii se zdál vzhledem k velikosti otoku nepravděpodobný, což potvrdila také následná podrobná vyšetření.

Pekhart dosud odehrál v reprezentaci 18 zápasů a vstřelil jeden gól. Naposledy nastoupil v říjnovém kvalifikačním duelu s Bulharskem, v minulém kvalifikačním dvojutkání proti Dánsku a Arménii nehrál. V této sezoně vstřelil Pekhart za Norimberk čtyři bundesligové branky.

Torzo národního týmu, které ostatní nominovaní hráči doplní na nedělním oficiálním srazu, se dnes dál věnovalo nabírání kondice i ryze fotbalovému tréninku. Na trávníku stadionu Evžena Rošického bylo v akci osm hráčů - Gebre Selassie, Kadlec, Kalas, Sivok, Suchý, Jiráček, Kozák a Pekhart.

Kapitán Tomáš Rosický se stále připravuje individuálně, aby neriskoval obnovení lehkého zranění lýtka, které utrpěl ještě v závěru sezony v Arsenalu. Rosický tak byl v péči fyzioterapeutů národního týmu, v útrobách stadionu pak jezdil na rotopedu a v závěru tréninku sám bez míče běhal na hřišti.

Český tým se s Itálií, lídrem kvalifikační skupiny B, utká v pátek 7. června v Praze na Letné.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud