15. října 2013 • 04:40

Šmicer: S Peltou jsem nebyl kamarád, za Haška to fungovalo jinak

Autor: kah, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po čtyřech letech ve funkci reprezentačního manažera končí. Vladimír Šmicer stejně jako trenér Michal Bílek odnesl neúspěšnou kvalifikaci na světový šampionát do Brazílie. Vicemistr Evropy a šampion Ligy mistrů zažil v českém fotbale dva šéfy. V rozhovoru před závěrečným zápasem s Bulharskem (20:15) přiznal, že víc komunikoval s Ivanem Haškem, se kterým jsou dlouholetí přátelé.



Kde se objevil, tam se vyhrávalo. Pověstné  štístko Vladimíra Šmicra opustilo až jako manažera národního týmu. Česká reprezentace se nedostala na světový šampionát do Brazílie, což zapříčinilo, že u týmu skončil Michal Bílek a novou smlouvu nedostane ani Vladimír Šmicer.

"Nechci nikoho odepisovat, ale přestože máme velice dobré mezilidské vztahy, myslím si, že období Vladimíra Šmicra u reprezentace končí," prohlásil současný šéf českého fotbalu Miroslav Pelta.

Šmicra i trenéra Bílka k národnímu týmu přivedl bývalý předseda svazu (dnes asociace) Ivan Hašek. Někdejší záložník Slavie či Liverpoolu se netajil tím, že s Haškem měl odlišný vztah než s Peltou a také s ním víc komunikoval.

Fotbalovou reprezentaci povede Josef Pešice a manažer Vladimír Šmicer už bez Michala Bílka
Fotbalovou reprezentaci povede Josef Pešice a manažer Vladimír Šmicer už bez Michala Bílka

"Je pravda, že to asi nebylo na takové úrovni jako s Ivanem," přiznal Šmicer. "Ale z mého pohledu v tom zásadní problém nebyl. Protože vždycky, když jsem něco potřeboval, nebo on ode mě, tak tam komunikace byla," odmítl, že by s Peltou byl v nějakém zásadním rozporu.

Současnému předsedovi FAČR se údajně nelíbila jeho práce směrem k mužstvu. "Nevím přesně, co tím myslel, ale některé výroky typu, že se hráčům něco hrubě nelíbilo, mě trošku překvapily, protože si nemyslím, že by byly nějaké velké problémy," podivil se Šmicer. "Za mým koncem nejsou hráči, ale výsledky. To je základní věc a tak to i beru," dodal.

Zatímco s Ivanem Haškem jsou kamarádi, s Peltou bývalý reprezentant takový osobní vztah nemá. „S každým si člověk sedne trochu jinak, ale náš vztah byl profesionální. Ne na tak kamarádské úrovni jako s Ivanem," uvedl Šmicer.

Pod současným předsedou nakonec vydržel celou kvalifikaci, byť některé výsledky nevyšly podle českých představ. "Míru jsem znal z fotbalového prostředí, ale nikdy předtím jsem s ním nespolupracoval. Co se týká důvěry, to nám řekl jasně: Dokud žijete v kvalifikaci, tak ji máte. Když se nepostoupí, budou vyvozeny závěry. A to se nyní děje," uvedl smířeně jeden z nejúspěšnějších českých fotbalistů historie.

Rozhovor s Vladimírem Šmicrem čtěte v úterním Sportu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud