21. října 2013 • 14:25

Ibra vs. Ronaldo! Švédové v baráži o MS vyzvou Portugalce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Portugalska se v evropské baráži o účast na mistrovství světa 2014 v Brazílii utkají se Švédskem. Bývalý světoví šampioni z Francie vyzvou Ukrajinu. Zbývající dvojice tvoří Řecko - Rumunsko a Chorvatsko - Island. Rozhodl o tom dnešní los v Curychu. Úvodní zápasy se budou hrát 15. listopadu, odvety o čtyři dny později.



V duelech Portugalska se Švédskem dojde na souboj hvězdných útočníků a kapitánů národních týmů Cristiana Ronalda a Zlatana Ibrahimovice. Soupeři se střetli patnáctkrát v historii a pouze ve třech případech zvítězil tým z Pyrenejského poloostrova.

Ještě v horší pozici je podle statistik Ukrajina, která Francii neporazila ani v jednom ze sedmi duelů. Svěřenci Michajla Fomenka navíc prohráli všechny čtyři dosavadní baráže o MS či o ME.

Největší překvapení kvalifikace Island bude usilovat o svou premiérovou účast na závěrečném turnaji. S Chorvatskem však Seveřané oba předchozí vzájemné duely v roce 2005 prohráli.

Čtyři vítězové baráže zkompletují třináctku evropských týmů na světovém šampionátu. Účast v Brazílii si už po kvalifikacích zajistili fotbalisté Anglie, Belgie, Bosny a Hercegoviny, Itálie, Německa, Nizozemska, Ruska, obhajujícího Španělska a Švýcarska.

Los baráže o účast na fotbalovém mistrovství světa 2014 (první zápasy 15. listopadu, odvety 19. listopadu):
Portugalsko - Švédsko,
Ukrajina - Francie,
Řecko - Rumunsko,
Island - Chorvatsko.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud