30. května 2017 • 08:49

Jarolím povolal do Belgie další čtyři hráče. Šural i Fillo se omluvili

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová reprezentace před přípravným zápasem v Belgii a utkáním kvalifikace MS v Norsku hlásí první změny v nominaci. Sparťan Josef Šural se omluvil kvůli zdravotním problémům, trenér Karel Jarolím dodatečně povolal čtveřici dalších hráčů: obránce Jakuba Jugase, který si může odbýt debut v národním týmu, Ondřeje Čelůstku, záložníka Petra Mareše a ofenzivního hráče Tomáše Přikryla. Osloven byl i Martin Fillo, ale tuto možnost také zhatily jeho  zdravotní komplikace.



Stoper Jugas, jenž ze Zlína odejde do mistrovské Slavie, si může odbýt reprezentační debut. Bek Čelůstka z tureckého Antalyasporu má zatím na kontě dva starty a jeden gól. Dvakrát za národní tým hrál i Mareš. Jeho spoluhráč z Mladé Boleslavi Přikryl už byl v minulé nominaci, ale šanci na hřišti ještě od Jarolíma nedostal.

V národním týmu pro červnové duely je tak nyní 25 fotbalistů. "Rozhodli jsme se využít více hráčů, protože někteří fotbalisté se k nám připojí po ukončení svých klubových povinností v zahraničí až bezprostředně před zápasem přímo v Belgii. Chceme tak mít jistotu a určitou kádrovou rezervu pro utkání v Bruselu. Dalším důvodem je i to, že trenéři uvidí v akci i některé nové tváře," uvedl v tiskové zprávě manažer reprezentace Jaromír Šeterle.

Přípravné utkání v Bruselu sehrají čeští reprezentanti v pondělí 5. června. Poté v Belgii zůstanou a přesunou se až na kvalifikační zápas 10. června do Osla.

Nominace fotbalové reprezentace pro duely s Belgií a Norskem

Brankáři: Tomáš Vaclík (Basilej, 13/0), Tomáš Koubek (Sparta Praha, 5/0), Jiří Pavlenka (Slavia Praha, 1/0)
Obránci: Theodor Gebre Selassie (Brémy, 41/2), Pavel Kadeřábek (Hoffenheim, 26/2), Jakub Brabec (Genk, 5/0), Tomáš Sivok Bursaspor (63/5), Marek Suchý (Basilej, 32/1), Tomáš Kalas (Fulham, 6/0), Filip Novák (Midtjylland, 8/0), Jakub Jugas, Ondřej Čelůstka
Záložníci: Tomáš Souček (Liberec, 1/0), Bořek Dočkal (Che-nan Ťien-jie, 31/6), Tomáš Hořava (Plzeň, 9/3), Vladimír Darida (Hertha Berlín, 43/3), Jakub Jankto (Udine, 2/1), Antonín Barák (Slavia Praha, 3/3), Jaromír Zmrhal (Slavia Praha, 5/1), Tomáš Přikryl (Boleslav), Petr Mareš (Boleslav), Ladislav Krejčí (Boloňa, 33/5)
Útočníci: Patrik Schick (Sampdoria Janov, 3/1), Michael Krmenčík (Plzeň, 4/3), Milan Škoda (Slavia Praha, 17/4)

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud