13. září 2018 • 04:45

Rashford září! Chce být kanonýr? Ať odejde z United, radí v Anglii

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Anglii pomalu doznívá nadšení po povedeném MS a už se začíná řešit Liga národů a kvalifikace na nadcházející EURO. Jeden mladý hráč by v novém reprezentačním cyklu mohl za Tři lvy především zazářit - Marcus Rashford. Mladičký střelec z Manchesteru United otevřel skóre zápasu se Španělskem, který nakonec Albion prohrál, jedinou branku dal v přátelském zápase proti Švýcarsku. 20letý borec zraje ve velkém týmu, legendy a současní TV experti Alan Shearer a Jamie Carragher ale paradoxně mají strach, že u "rudých ďáblů" svůj talent plně nerozvine.



Rashford jednoduše září. Španělsku dal v sobotu rychlý gól, mohl přidat i další, ale nevyzrál na kolegu z United Davida de Geu. Jen tři dny nato další brankou setnul v přátelském zápase Švýcarsko. Během dvou utkání v dresu národního týmu se tak prosadil víckrát, než ve všech třech ligových utkání v dresu klubu z Manchesteru. Tam se mu na hrot bude jen těžko prosazovat přes horu svalů jménem Romelu Lukaku.

"Nemyslím si, že ho v dohledné době nahradí," tuší bývalý zadák Liverpoolu Jamie Carragher. Poté ale ve studiu Sky Sports navrhl, aby se Rashford vydal podobnou cestou, jako jeho belgický protějšek. "Lukaku musel odejít z Chelsea do Evertonu, aby se z něj stal útočník číslo jedna. Byl tam nejlepším střelcem a tím si zajistil přestup do United. Rashford ví, že musí hrát každý týden," řekl 40letý Angličan.

Bývalý reprezentační obránce si myslí, že Rashford bude muset Old Trafford opustit, aby naplnil svůj skutečný potenciál. "Na takové pozici musíte být hráčem světové třídy. To Rashford není, ale třeba ve 24 letech už bude. Lukaku teď vypadá jako jeden z nejlepších útočníků světa, takže se Marcus možná bude muset posunout jinam, aby se pak mohl vrátit do jednoho z velkých týmů," prorokuje Carragher.

Svou troškou do mlýna přispěl i někdejší vynikající kanonýr Newcastlu Alan Shearer, kterému vadí, že je Rashford využíván spíše na křídle. "Dokud bude Lukaku zdravý, nikomu své místo nepřenechá. I když bude zraněný, spíš si myslím, že by na jeho pozici Mourinho posunul Alexise. A dokud bude Mourinho trénovat United, na dva hroty hrát nebude," tuší Shearer.

"Kdyby potřeboval nového útočníka, myslíte, že by vybral Rashforda? Nebo by hledal prověřeného kanonýra na přestupovém trhu?" ptá se na Mourinhovy tahy. "Rashford pod ním už tak dlouho hraje na kraji, že mu trvá nějakou dobu, než se zapracuje na své přorozené pozici. A času v současném fotbale není dost. Nevolám po jeho okamžitém odchodu, Manchester United je skvělý klub. Ale jestli má ambice být uznáván jako velký střelec, tam se mu to nepovede," soudí ikona Newcastlu.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud