5. září 2020 • 19:00

Holoubek v Olomouci vítal novou repre. Noví slávisté, Hubník i mladíci

Vstoupit do diskuse
32
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Informace webu iSport.cz se potvrdily, do olomouckého NH hotelu se sjela „nová“ fotbalová reprezentace, která by v pondělí na Andrově stadionu měla pod vedením dočasného trenéra Davida Holoubka odehrát utkání Ligy národů proti Skotsku. Kdo nahradí borce z původní nominace? Už před sedmou hodinou večerní se k olomouckému hotelu dostavilo například šest hráčů ze Sigmy, čtveřice z Baníku, "nová" čtyřka ze Slavie i mladíci z výběru do 20 let. Večer na všechny čekaly testy na COVID-19, které určí další program provizorního týmu.



David Holoubek, kouč reprezentační osmnáctky, jenž byl pověřen dosavadní správou nad A-týmem (rozhovor s ním čtěte ZDE), si vybral jména ve spolupráci s ligovými kluby a Jaroslavem Šilhavým , tradičním šéfem lavičky, na pondělní duel se Skotskem.

Kdo se momentálně hlásí na srazu v hanáckém hotelu?

Jako první dorazili zástupci domácí Olomouce - gólman Aleš Mandous a stopeři Václav Jemelka a Roman Hubník, dále Jáchym Šíp, Kryštof Daněk a Radim Breite. Na telefonu má být nachystaný Pavel Zifčák.

V sobotu odpoledne se u zadního vchodu hotelu objevily také dva autobusy, které přivezly hráče reprezentační dvacítky. Ta zrušila svůj zápas proti Slovensku, aby v náročné situaci byla k dispozici pro první tým.

Jeden z autobusů přijel z Brna a druhý z Prahy. V něm měl sedět i David Holoubek, který byl v krizové chvíli povolán, aby si stoupl na lavičku áčka místo Jaroslava Šilhavého. Asistenta by mu měl dělat Jiří Žilák, trenér zmíněné reprezentační dvacítky.

Kdo další je mezi povolanými? Z ostravského Baníku přijeli Adam Jánoš,  Daniel Holzer , Jan Juroška a Roman Potočný. V úvahu připadal i stoper Patrizio Stronati, ale ten má zraněné rameno. Dostalo se i na dva zástupce z Liberce - gólmana Filipa Nguyena a záložníka Jakuba Peška. 

V Holoubkově výběru jsou i zástupci ze Slavie - stoper Ondřej Karafiát, záložníci Tomáš Holeš a Tomáš Malinský a útočník Stanislav Tecl. V reprezentačním kádru nahradili osmičku hráčů, kteří byli za Slavii v původní nominaci. 

Výběr hráčů dočasný kouč neustále konzultuje s platným (ale pro zápas se Skotskem "vykaranténovaným") Jaroslavem Šilhavým, průběžně probíhají i videokonference.

Zkušený stoper Roman Hubník přišel na reprezentační sraz, aby národnímu týmu pomohl při zápase proti Skotsku
Zkušený stoper Roman Hubník přišel na reprezentační sraz, aby národnímu týmu pomohl při zápase proti Skotsku

Všechny přítomné čeká ještě v sobotu testování na COVID-19, jejichž výsledky určí další vývoj. Až na jejich základě FAČR oznámí v neděli oficiální složení realizačního týmu a kádru pro pondělní utkání.

Pokud testy dopadnou negativně, může si spousta nových tváří v národním týmu připsat svůj první reprezentační start a zažít možná největší zápas kariéry, byť na prázdném stadionu.

Spokojeni mohou být i šéfové klubů, kterým nominovaní patří, každý start totiž hráčům zvyšuje cenu, navíc jde o neocenitelné zkušenosti a rovněž o důležité kritérium pro zahraniční skauty.

Hůř už na celou situaci mohou logicky nahlížet ligoví trenéři, kterým se rozpadne již naplánovaná příprava na nejbližší duel. Třeba právě domácí Sigma, která nároďáku neplánovaně dodala hodně jmen, hraje již v pátek s Bohemians.

Členové týmu, kteří v pátek odehráli výborné utkání na Slovensku, ve výběru pro Skotsko být nemohou. Hygiena rozhodla o jejich umístění do karantény, aby se v mužstvu nešířila nákaza koronavirem.

Kdo už je v Holoubkově nominaci:
Brankáři: Aleš Mandous (Sigma Olomouc), Filip Nguyen (Liberec)
Obránci: Roman Hubník, Václav Jemelka (oba Sigma Olomouc), Daniel Holzer, Jan Juroška (Baník Ostrava), Ondřej Karafiát (Slavia).
Záložníci: Adam Jánoš, Roman Potočný (Baník Ostrava), Radim Breite (Sigma Olomouc), Jakub Pešek (Liberec), Tomáš Malinský, Tomáš Holeš (Slavia), Lukáš Budínský (Mladá Boleslav).
Útočníci: Stanislav Tecl (Slavia).
Pozn.: připravení jsou ještě členové národního týmu do dvaceti let

Hložek rekordmanem, dominantní výkon přinesl výhru nad Slováky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
32

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud