15. října 2020 • 11:26

Anglie proti hvězdě za miliardy: Bolelo se na to dívat, odpočiň si!

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Wembley padlo. Anglická fotbalová reprezentace na svém ikonickém stadionu prohrála s Dánskem 0:1 v Lize národů a hrdému Albionu se poprvé v historii stalo, že měl vyloučené hned dva hráče. Zatímco Reece James dostal při svém debutu červenou až po konci, zápas hodně ovlivnilo vyloučení obránce Harryho Maguiera. Jeho půlhodinové vystoupení sepsula anglická média, podle nich i fanoušků by si měl pár týdnu odpočinout. Nejdražší zadák světa našel obhájce v trenérovi Garethu Southgateovi.



První žlutá karta už v páté minutě za podražení, druhá za stejný přestupek přišla po půlhodině hry a Harry Maguire, nejdražší obránce světa, se po půlhodině pakoval ze hřiště. O chvíli později Albion inkasoval a do konce zápasu nedokázal zareagovat. Viník porážky byl pro veřejnost jasný.

„Zkrátka katastrofa. Obránce Manchesteru United vypadal utrápeně, dostal červenou kartu, je stínem svého obvyklého já,“ napsal na jeho adresu v hodnocení sestavy Daily Mail a na desetibodové stupnici ho ohodnotil známkou 3, nejnižší z celého týmu.

Během pobytu na hřišti se mu nepovedlo správně držet svůj prostor, míče mu odskakovaly při zpracování, spoluhráčům posílal nepřesně i jednoduché přihrávky. Navíc nejde o velké překvapení, chaoticky si od začátku sezony počíná i obrana Manchesteru United, která je, v přepočtu na průměr obdržených gólů na zápas, nejhorší v Premier League. I jindy smířlivá BBC ve svém komentáři píše: Je čas, aby si Maguire odpočinul.

Harry Maguire vydržel proti Dánsku na hřišti jen půl hodiny
Harry Maguire vydržel proti Dánsku na hřišti jen půl hodiny

„Kapitán rudých ďáblů zažil svou osobní noční můru, jejíž červené zakončení viselo ve vzduchu od chvíle, co se bezohledně vrhl na Youssufa Poulsena. Byl to začátek představení, na které skoro bolelo se dívat. Maguire vypadal naprosto bez sebevědomí. Ztracená duše jen čekající na to, co se nakonec stalo,“ kritizuje šéf fotbalu na BBC Phil McNulty.

„Vypadá, že by mu prospělo, kdyby se chvíli díval na fotbal od postranní čáry a uspořádal si myšlenky, aby se pak vrátil jako osobnost s kapitánskou páskou. Je jasné, že bude potřebovat víc podpory a soucitu, než mu OleGunnar Solskjaer a United doposud dávali,“ dodává.

Maguirovy potíže začaly v srpnu, kdy dostal podmíněný trest na 21 měsíců a strávil 10 dní ve vězení poté, co byl na řeckém ostrově Syros shledán vinným za opakované ublížení na zdraví, pokusu o úplatkářství, násilí na veřejné osobě a urážky. Sice trvá na své nevinně a podal stížnost, což znamená, že se soud bude opakovat, ale zdá se, že na něj incident a jeho následky dolehly. Přitom ho United před rokem kupovali z Leicesteru za 85 milionů liber a udělali z něj nejdražšího obránce světa.

Minimálně jednoho zastánce ale Harry Maguire má. Na jeho stranu se při tiskové konferenci důrazně postavil manažer národního týmu Garreth Southgate, který odmítl návrh, že by si stoper měl odpočinout.

„Nejlepší místo pro něj je na hřišti. Prožívá těžké období, ale je dost silná osobnost na to, aby se  s tím vypořádal. Když jste kapitánem Manchesteru United, je jasné, že na vás každý má svůj názor, s tím musíte žít. Získal si naši podporu a jsem si jist, že totéž udělá i jeho klub,“ prohlásil šéf Albionu.

Jestli je to pravda, se může ukázat už v sobotu, kdy Red Devils čeká další zápas v Premier League. Jedou do Newcastlu a mají šanci posunout se aspoň trošku nahoru z nelichotivé 16. pozice.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud