25. srpna 2020 • 20:55

Maguire vinen! Kapitán United v podmínce. Víte, kdo já jsem? bránil se

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lítá v pořádném průšvihu. Kapitán Manchesteru United Harry Maguire dostal u řeckého soudu podmíněný trest vězení na 21 měsíců za potyčku s turisty a policisty na dovolené na ostrově Mykonos. Obvinění? Vinný z ublížení na zdraví, pokusu o uplácení, napadení veřejného činitele a urážky! Slušný výčet… Kouč anglické reprezentace Gareth Southgate jej nejprve nominoval na nejbližší sraz, to se ovšem rychle změnilo.



Sedmadvacetiletý Maguire byl v Řecku zatčen minulý týden. Fotbalista se nejprve dostal do konfliktu s jinými turisty, poté podle obvinění nejprve slovně a nakonec i fyzicky napadl také zasahující policisty. Spolu s ním byli zadrženi ještě jeho bratr Joe a další Brit.

Nejdražší obránce světa, jenž veškerá obvinění odmítl, strávil v Řecku dva dny ve vazbě. Po propuštění se mohl vrátit do vlasti a u soudu ho zastupoval právník. Jednání trvalo více než sedm hodin.

Server Sky Sports přinesl i pikantní detaily. Maguire údajně měl na policejní stanici křičet: „Víte, kdo já jsem? Já jsem kapitán Manchesteru United. Jsem velmi bohatý, můžu vám dát peníze. Zaplatím vám, nechte nás jít.“

Na tuhle dovolenou nebude Harry Maguire vzpomínat v dobrém
Na tuhle dovolenou nebude Harry Maguire vzpomínat v dobrém

To se u policistů nesetkalo s pozitivní odezvou, proto celá situace vyvrcholila až fyzickou potyčkou.

Fotbalistův právník pak svého klienta zase hájil s tím, že jeden z policistů měl Maguira kopnout do nohy se slovy: „Tvoje kariéra skončila.“

Nejdřív podpora, pak škrtnutí

I přes kauzu, která plní britská média, byl Maguire nejprve nominován do reprezentace na nejbližší zářijový sraz.

„Jde o rozhodnutí, které zjevně není jednoduché. Nakonec jsem ho udělal jen na základě informací, které mám. S Harrym jsem mluvil. Příběh mi vylíčil velmi odlišně od toho, co se psalo. Myslím, že v těchto případech se můžete rozhodovat pouze podle skutečností, o kterých víte,“ vysvětlil trenér Gareth Southgate.

Zároveň ovšem připustil, že věc ještě může mít vývoj. „Pokud se fakta nebo informace ještě změní, pak své rozhodnutí můžu upravit. Ale s Harrym mám fantastický vztah, pro nás je zásadní postavou. Nemám důvod pochybovat o tom, co mi říká. Ví, že má v této chvíli mou podporu,“ doplnil Southgate. 

Jenže když vyšel najevo verdikt řeckého soudu, vše se velmi rychle změnilo. Do věci zasáhla i Anglická fotbalová asociace a Southgate stopera z nominace vyřadil.

Anglie se v Lize národů utká s Islandem a Dánskem.

Manchester United Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud