Jonáš Bartoš
10. června 2022 • 05:00

Co předvedli Češi: Lavina přes levou stranu, trápení i opařený Hložek

Vstoupit do diskuse
20
  • Video se připravuje ...

    Výsledek 0:2 v Portugalsku nezní jako úplný propadák. Proti silnému soupeři ale Češi herně neměli nárok. Byť zahodili několik slibných možností, Portugalci dominovali a soupeře téměř celý zápas dusili, především v první půli. Co ukázal Šilhavého výběr v náročném duelu elitní skupiny Ligy národů?

  • Lavina přes levou stranu

    Poslední čtyři české góly padly přes levou českou stranu. Figuroval zde Aleš Matějů, ale taky Milan Havel nebo o něco výš Adam Hložek. Portugalci brzy odhadli, kudy se můžou do soupeře dostat. Hlavně v první půli vedli útoky přes Cancela, pravého krajního beka z Manchesteru City. Po individuální akci otevřel skóre, z prostoru, který strážil Matějů, následně zvýšil Guedes. „Z taktického pohledu jsme to nezvládli, to jsme klukům v poločase říkali, pak jsme byli nebezpečnější,“ hodnotil český kouč Jaroslav Šilhavý.

  • Opařený Hložek

    Posezonní sraz ho zastihl hodně z formy. Adam Hložek působí uvadlým, přetaženým dojmem, evidentně potřebuje po náročném období pauzu. Odfrknout, přepnout myšlenky na dovolené, pak se v Leverkusenu pustit do nové výzvy a další práce. Největší talent českého fotbalu potřebuje zlepšit zejména v defenzivě. Náběh, jaký před vedoucím gólem předvedl Cancelo, chytat musí. Ani dopředu to nešlo. Změna prostředí mu určitě pomůže.

  • Trápení v koncovce

    Češi byli zatlačení do urputné defenzivy, Portugalci kvalitou a ofenzivní zdatností dominovali. Přesto měli dost šancí na gólové vyústění. Kuchta a Sadílek v prvním poločase, náhradníci Jurečka i Vlkanova v závěru druhé půle. Možností bylo na to, jak málo času před portugalskou bránou Češi strávili, víc než dost. „Mohli jsme to zdramatizovat, Adam Vlkanova a Venca Jurečka tam měli zajímavé šance,“ konstatoval Šilhavý.

    Šály, vlajky i čeští fans v Lisabonu! Bitva s Ronaldem přilákala davy
    Video se připravuje ...

  • Dochází benzin

    Náročný program některé reprezentanty dohání. Trenéři nechtějí sahat do kostry týmu, nicméně na některých hráčích je vidět, kolik toho mají po náročné sezoně v nohách. V první půli Šilhavého svěřenci hodně tahali nohy, chybělo víc pohybu, aktivity při rozehrávce. „Hráči jsou unavení, čtyřicet minut se brání, posouvají bez balonu. Hlava už nepracuje tak, jak má,“ všiml si ve studiu České televize trenér Erich Brabec. „Bylo to unavenější,“ souhlasil český kouč Šilhavý.

  • Ubráněný Ronaldo

    V pořadí 118. branka fenomenálního hráče v národním dresu musí počkat. Cristiano Ronaldo vydržel proti Česku na hřišti celý zápas, nicméně gólovou radost si neužil. Čeští obránci legendárního kapitána pozorně hlídali a k žádné větší šanci nepustili. „Nutil se do koncovky, nabíhal, ale míče ho netrefovaly, ze zápasu odešel kyselý,“ hodnotil do televizních kamer bývalý reprezentační záložník Karel Poborský.

Vstoupit do diskuse
20

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud