10. června 2022 • 13:00

Vzpomínka na Ronalda. Hrozivě přejel Jemelku za žlutou, Poborský nechápal

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zahrát si proti Cristianu Ronaldovi? Pro mnoho fotbalistů splněný sen. Vzpomínat na něj bude i Václav Jemelka, který nastoupil za Česko v Portugalsku (0:0) do druhého poločasu. Fenomenálního hráče poznal z jiné stránky - domácí kapitán dohrál olomouckého stopera tvrdě na kotník, za což obdržel žlutou kartu. „Jasná červená, bylo to na nataženou nohu,“ zlobil se během pozápasového studia v České televizi legendární český záložník Karel Poborský.



Ronaldo se proti Česku při výhře 2:0 neprosadil, účet v portugalské reprezentaci zůstává na 189 startech a 117 gólech. Frustrace domácího kapitána během zápasu rostla, tak moc se před vlastními fanoušky chtěl prosadit.

Hvězdný útočník ani v závěrečné fázi kariéry nic nevypouští. Při napadání tvrdě dohrál českého stopera Václava Jemelku, kterého trenér Šilhavý poslal na trávník do druhého poločasu. Ronaldo ho atakoval v 51. minutě. Český obránce dostal balon, na levé straně hřiště u vlastního vápna chtěl pokračovat v rozehrávce. Ronaldo v plném sprintu zaskluzoval, míč nestihl a plnou silou zasáhl Jemelkův levý kotník.

Ronaldo dostal žlutou, Jemelka měl velké štěstí, že si ze souboje s mimořádným hráčem neodnesl vážnější zranění. Zákrok byl hodně ostrý a domácí ikona mohla být ráda, že nešla ze hřiště předčasně dolů. Což se klidně mohlo stát.

„Určitě to měla být jasná červená. Ronaldo šel na nataženou nohu do kotníku. Vůbec neucukne ze souboje, i když vidí, že míč už je pryč a nemůže ho hrát. Tohle je na zlomení nohy,“ komentoval ošklivý zákrok ve studiu České televize Karel Poborský .

Cristiano Ronaldo přivítal Václava Jemelku skluzem na kotníky
Cristiano Ronaldo přivítal Václava Jemelku skluzem na kotníky

Ronaldovi ostrý faul prošel, což se nestalo poprvé. Loni v říjnu během šlágru Manchesteru United s Liverpoolem, které „Reds“ ovládli drtivě 0:5, neudržel nervy. O trest si koledoval ve chvíli, když v nastavení první půle za stavu 0:4 neproměnil šanci, následně zfauloval Curtise Jonese a na zemi ho ještě kopnul směrem na břicho. „Vypadalo to jako zákrok na červenou kartu,“ zlobil se na pozápasové tiskovce trenér vítězů Jürgen Klopp.

Ronaldo zápas s Českem dohrál i přes drsný skluz na Jemelku. „Tohle je strašný zákrok. Mě by zajímalo, co by se dělo, kdyby to bylo obráceně. Vůbec nedokážu domyslet, kdyby takhle někdo přejel Ronalda,“ kroutil hlavou Poborský. Přidal se i druhý host ve studiu Erich Brabec . „V tuhle chvíli do toho musí vstoupit VAR. Je jedno, jestli je to Ronaldo, nebo kdokoliv jiný. Musí se chránit zdraví hráče,“ souhlasil s Poborským.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud