Michal Kvasnica
25. září 2022 • 10:05

Češi po debaklu: smolaři CR7 a Schick, z Jakarty na scénu i K.O. od Švýcarů

Autor: Michal Kvasnica, inf
Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Ne, na červnové zápasy se Švýcarskem a Španělskem v září česká reprezentace nenavázala, sobtotní večer v Edenu tuzemsko nepotěšil. Portugalci zvítězili naprosto zaslouženě 4:0, problémem je však i výhra Švýcarů ve Španělsku (2:1). Češi jsou momentálně ve skupině A v rámci Ligy národů na posledním místě, v úterý v St. Gallenu musí tedy vyhrát. Co český nároďák v sobotu ukázal?

  • Smolař CR7

    Není třeba se bavit o tom, kdo byl nejsledovanějším mužem zápasu. Na Cristiana Ronalda bylo zvědavo dvacet tisíc fanoušků, ale portugalské hvězdě se nedařilo stejně jako v červnu v Lisabonu. Možná ještě víc. V úvodu schytal direkt v souboji od brankáře Tomáše Vaclíka, nos mu museli spravovat doktoři. Pak mu v tutovce míč na ne zrovna optimálním terénu přeskočil kopačku, místo střely placírkou do odkryté branky mířil balon do strany na spoluhráče. A v závěru první půle šla Ronaldova ruka po obranném rohu přímo do trajektorie centru, že bylo jasno: penalta. Možná o tom se krátce po poločasové pauze bavil útočník Manchesteru United s Patrikem Schickem.

  • Z Jakarty na scénu

    Ve velkém rozhovoru pro deník Sport a web iSport.cz prohlásil Ondřej Kúdela, že nominace do reprezentace si váží. Skoro už s ní ani po přestupu do Jakarty nepočítal. A hle, ve 22. minutě to byla právě bývalá opora Slavie, kdo nahradil zraněného Jakuba Brabce. Kúdela se postavil do středu stoperské trojice, po hodině hry pak s Davidem Zimou vytvořil srdce obranné čtveřice. Na poměry výkonu celého týmu to pětatřicetiletý borec zvládl ještě obstojně. Byť je třeba dodat, že Portugalsko postupem času hrálo nenáročnou údržbu...

    Kompletní známkování českého týmu si projděte zde >>>

  • Zlom: Schickova penalta

    To byl dáreček. V nastavení první půle znamenala ruka Cristiana Ronalda v portugalském vápně ideální příležitost pro domácí, jak se dostat do zápasu. Stav 0:2. Jenže levačka Patrika Schicka orazítkovala břevno a od horní tyčky rána forvarda Leverkusenu mířila do autu. Místo toho, aby šli Češi do pauzy s nadějným výsledkem 1:2, psychologické rozpoložení Šilhavého týmu se ještě zhoršilo, což bylo vidět při nástupu do druhého dějství. Schick pak čtvrt hodiny před koncem ve slušné pozici na šestnáctce minul bránu o několik metrů. Nebyl to jeho zápas.

    Patrik Schick zahodil penaltuFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Dalot s nadstavbou

    Asi byste čekali jiné jméno než pravého beka z Manchesteru United. Pravdou je, že právě Diogo Dalot v Edenu exceloval. Třiadvacetiletý šikula byl u rozhodující akce utkání, protože po půlhodině vyjel ze sevření českých hráčů z vlastní poloviny až do šestnáctky domácích – a navíc si celý útok sám zakončil slabší nohou. Aby toho nebylo málo, přidal Dalot třetí kus do české sítě tím, že si na šestnáctce zpracoval míč a levačkou jej zakroutil k pravé tyči. Tomáš Vaclík jen koukal, nicméně Tomáš Souček a spol. nechali technického obránce v poklidu vystřelit.

    Diogo Dalot dal dva gólyFoto ČTK / AP / Petr David Josek

  • Švýcaři zamíchali kartami

    Výhra Švýcarů 2:1 na půdě Španělska znamená pro český tým, že v úterý v St. Gallenu musí zvítězit, aby si zajistil třetí místo. Aktuálně totiž ztrácí dva body, tudíž pouze výhra je zárukou udržení se v elitní skupině. Není to nic nereálného, protože na začátku června Šilhavého mančaft vyšvihnul velmi zajímavý výkon i výsledek (2:1) právě proti Švýcarsku. Pravdou však je, že oproti sobotnímu duelu bude třeba změnit skoro vše. Pevná defenziva a efektivní ofenziva je klíčem.

    Manuel Akanji zařídil výhru Švýcarska gólem a asistencíFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Skupina 2
Články odjinud


Články odjinud