Jakub Dvořák
7. června 2019 • 11:01

Bulharský trenér, co byl i ve Slavii: Český soupeř? Zaspalo se, teď si věří

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stilijan Petrov, Dimitar Berbatov či Valerij Božinov… To je fotbalové Bulharsko, jaké si čeští fanoušci dodnes pamatují. Ale jak vypadá aktuální síla pátečního soupeře v kvalifikaci o EURO 2020? „V kádru jsou spíš průměrní hráči,“ říká Vasil Boev, rodilý Bulhar, který působil v realizačním týmu druholigové Vlašimi. Prozradil, jaké pravidlo o vytíženosti hráčů v klubech uplatňuje současný kouč Balakov a připojil komentář k největším současným oporám.



Jako mladý fotbal hrál. Posledních dvacet let ale žije v Česku, kde dlouhá léta trénoval mládež Slavie. Jeho posledním angažmá bylo u druholigové Vlašimi. Jinak se Vasil Boev věnuje učení na Bulharském gymnázium na Praze 6. Když má tipnout výsledek večerního zápasu, moc se mu nechce. „Přeju si, aby to dopadlo 1:1. Za ty léta jsem si k této zemi udělal silný vztah,“ usmívá se 45letý trenér.

Co lze od Bulharska očekávat?
„Jak asi víte, před měsícem se změnil trenér. K týmu přišel Krasimir Balakov a zatím je to velká neznámá. Nicméně tím, jak se prezentuje v médiích, se dá očekávat, že mužstvo bude hodně disciplinované a odjezdí zápas na 120 procent. Hráči budou namotivovaní. Co se týká herní stránky, Balakov většinou preferuje systém 4-2-3-1 a klade velký důraz na agresivitu. Nepředpokládám, že by tým proti Čechům vysoko napadal. Spíš bude vyčkávat na jejich chybu a hrát na rychlé protiútoky. Sám Balakov řekl, že když se v Praze neprohraje, bude to úspěch.“

Troufají si dostat se přes Čechy na EURO?
„Oni počítají s tím, že se na EURO dostanou. Dělají si velké naděje. Přes 15 let nebyli na žádné velké akci a nyní cítí šanci, že by mohli postoupit. Někteří dokonce mluví o povinnosti.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud