Michal Koštuřík
20. května 2015 • 19:45

Angličané budou v červnu v Olomouci opět nadšení. Čeká je luxus

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítejte Angličané, Švédové a Italové! Olomouc hlásí absolutní připravenost pro fotbalové EURO U-21, které se rozjede v Česku už za necelý měsíc. Na Andrově stadionu byla dokončena rekonstrukce za 80 milionů korun a klub i zástupci FA ČR jsou na ni náležitě pyšní. „Znám stadiony v Evropě a tento snese ta nejpřísnější měřítka,“ prohlásil hrdě spolumajitel Sigmy Josef Lébr. „Spolupráce se všemi byla skvělá,“ ocenil.



Centrum Hané bude v červnu hostit tři zápasy skupiny B a jedno semifinále. O náklady na rekonstrukci se podělily Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (60 milionů), Olomoucký kraj (8), město Olomouc (7,5) a klub (4,5). „Investovali jsme do vlastního majetku, který tady zůstane,“ poznamenal primátor Antonín Staněk.

Zástupci UEFA prý byli se stavem stadionu velmi spokojeni, absolvovali šest velkých inspekcí. Práce jsou téměř u konce. „Zbývají drobnosti, které se před EURO dokončí,“ ujistil Petr Fousek, šéf organizačního výboru. Zátěžovým testem projde stánek ve druholigové derniéře Sigmy proti Viktorii Žižkov. „V té době už chceme mít vše hotové,“ objasnil Lébr.

V Uherském Hradišti, druhém moravském dějišti šampionátu, je situace podobná. Ke kolaudaci stadionu však ještě nedošlo. „Jsou tam o maličko pozadu,“ informoval Fousek. „Ale i tam to bude dokončeno včas. Do konce května nebo v prvních červnových dnech,“ nepochyboval.

Pořadatele fascinuje divácký zájem. Ten je enormní. Ačkoliv se v moravské skupině neobjeví český tým, zápasy Anglie, Švédska, Itálie a Portugalska budou podle všeho vyprodány. „Už teď od toho nejsme daleko. Všechno nasvědčuje tomu, že stadiony budou plné,“ podotkl spokojeně Fousek. V Olomouci je kapacita 12 tisíc lidí, v Hradišti 8. „Máme pozitivní ohlasy veřejnosti na nízkou cenu vstupenek,“ uvedl šéf organizačního výboru.

Když nedávno přijeli omrknout terén na soustředění Angličané, odjížděli nadšení. „Říkali samé superlativy. Co se týká areálu, města, přístupu lidí,“ sdělil Lébr. „To můžu potvrdit,“ přikývl Fousek. „Když pak přijeli do Prahy na přátelák, pořád opakovali, ať pochválíme Olomouc. O ničem jiném se nebavili,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud