17. června 2015 • 21:36

Dovalil: Sehráli jsme dva rozdílné poločasy. Bylo to jako den a noc

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let sehráli na úvod domácího evropského šampionátu s Dánskem podle trenéra Jakuba Dovalila poločasy jako den a noc. Nedovedl si vysvětlit, proč jeho svěřenci po výborné první půli polevili a po inkasovaných brankách v druhém dějství prohráli 1:2.



"Sehráli jsme dva velmi rozdílné poločasy. Bylo to jako den a noc. Zatím si ten druhý poločas nedovedu vysvětlit, musím to probrat s hráči. O půli jsme na ně apelovali, aby hráli pořád stejně aktivně, jenže jsme se moc zatáhli," řekl Dovalil na tiskové konferenci. "Fyzicky by to mělo být v pořádku, v tom problém není. Myslím, že aspoň remízu jsme měli udržet," dodal.

Rozhodujícím momentem zřejmě byla zahozená dvojitá šance na konci první půle, kdy Češi vedli 1:0. "První poločas byl výborný, Dánové si nic nevytvořili a škoda, že jsme nepřidali další gól. Kdybychom dali na 2:0 před pauzou, bylo by to příjemnější," konstatoval Dovalil.

Lvíčata prohrála v prvním zápase na evropském šampionátu s Dánskem 1:2
Video se připravuje ...

V závěru český celek doplatil i na to, že kvůli zranění musel střídat stoper Jan Baránek. "Z prvního poločasu měl naražená žebra Baránek, pak dostal do stejného místa znovu a poměrně brzy jsme měli vyčerpaná všechna tři střídání. Potom se rozhodlo, udělali jsme individuální chybu," řekl Dovalil k druhému inkasovanému gólu. "Ještě se na to musím podívat, vypadalo to, že Jarda Zmrhal má míč pod kontrolou a pak se najednou objevil v brance," dodal.

Češi si porážkou zkomplikovali naděje na postup. Ze čtyřčlenné skupiny, kde je ještě Srbsko a Německo, projdou dál dva týmy. "Prohra na úvod je nepříjemná, ale zažili jsme to už několikrát, třeba na Euru 2012. Jsou před námi ještě dva zápasy, musíme se dát dohromady a se Srby bodovat," dodal kouč.

Brankář Koubek: Věřím, že nás prohra nepoloží
Video se připravuje ...

Kliment: Prohra v prvním zápase neznamená nic dobrého
Video se připravuje ...

Kadeřábek: Vestergaard už mi přál hodně štěstí v bundeslize
Video se připravuje ...

Kliment: Prohra v prvním zápase neznamená nic dobrého
Video se připravuje ...



Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud