30. června 2017 • 22:40

Finále EURO U21: Německo - Španělsko 1:0. Trofej mají po 8 letech

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Německa ovládli mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Polsku. Ve finále v Krakově porazili Španělsko 1:0 brankou Mitchella Weisera ze 40. minuty. Zopakovali tak triumf z roku 2009 a získali druhý titul.



Španělsko naopak nenavázalo na prvenství z let 1986, 1998, 2011 a 2013 a nevyužilo šanci dotáhnout se v počtu titulů na Itálii, která vyhrála Euro jednadvacítek pětkrát.

Španělé procházeli dosavadním průběhem turnaje bez zaváhání a předešlé čtyři duely vyhráli, finále jim ale vůbec nevyšlo. Jihoevropský celek za celý zápas vyslal jen jednu střelu mezi tyče a Němcům, kteří v úvodním utkání skupiny porazili český tým 2:0, stačil k vítězství jediný gól.

Favorizovaní Španělé hráli hlavně v úvodním dějství profesorský fotbal a Němci toho využili. V sedmé minutě ještě Meyer hlavičkoval do tyče, ale pět minut před přestávkou už outsider finále otevřel skóre. Toljan přes nedůrazného obránce nacentroval do vápna a Weiserova vysoká hlavička zapadla obloukem do sítě.

Po pauze Španělé přidali. V 59. minutě napřáhl nejlepší střelec šampionátu Saúl Ňíguez, ale šesté trefy na turnaji se po brankářově zákroku nedočkal. Vzápětí mohl na druhé straně zvýšit Gnabry, kterého vychytal gólman Arrizabalaga.

Španělsku se nedařilo a trápení nezlomil ani Ceballos, jenž vypálil z dálky těsně vedle. Jihoevropský celek dohrával v křeči a nevytvořil si pořádnou gólovou šanci. Němci vydrželi se silami a závěr zkušeně ubránili, přestože na rozdíl od soupeře v semifinále vyřadili Anglii až na penalty.

Český celek s bilancí jedné výhry a dvou porážek nepostoupil ze skupiny.

Góly

Domácí: 40. Weiser

Hosté:

Sestavy

Domácí: Pollersbeck – Stark, Kempf, Toljan, Haberer (83. Kohr), Gerhardt – Weiser, Meyer, Arnold (C), Gnabry (80. Amiri) – Philipp (87. Öztunali).

Hosté: Arrizabalaga – Bellerín, Meré, Vallejo, J. Castro (51. Gayá) – Saúl Ñíguez, M. Llorente (83. Mayoral), D. Ceballos – Asensio, Sandro Ramírez (71. I. Williams), Deulofeu (C).

Náhradníci

Domácí: Schwäbe, Vlachodimos, Anton, Jung, Dahoud, Selke, Platte, Klünter, Kehrer, Amiri, Öztunali, Kohr

Hosté: Blanco, López, Gayá, Mayoral, Suárez, Merino, Williams, Odriozola Arzallus, Oyarzabal, Soler, Hernández, González

Karty

Domácí: Arnold, Haberer, Stark, Meyer

Hosté: Saúl Ñíguez, M. Llorente, Vallejo

Rozhodčí

Bastien – Haquette, Zakrani (všichni FRA)

Stadion

Stadion Cracovia, Kraków

Návštěva

14590 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud