5. ledna 2021 • 14:30

Česká U21 na EURO: hotel pro sebe, žádné stěhování a „Jarošíkův“ stadion

Autor: mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čarokrásná řeka Savinja, vyhlášené termální lázně i největší pivovar ve Slovinsku. Tohle je Laško, právě tam bude doma česká jednadvacítka během březnového EURO. Její adresa? Čtyřhvězdičkový hotel Thermana Park stranou centra.



„Znovu nás čeká vysoký standard, na který jsme zvyklí z kvalifikace. Okolí má alpský nádech, jezdí se tam regenerovat elitní sportovci,“ říká technický vedoucí jednadvacítky Michal Černý, jenž do Slovinska vyrazil pár dnů po prosincovém losu. „Země byla v těžkém lockdownu a vstup do vnitřních prostorů byl omezený, ale přes výjimky jsme se dostali, kam jsme potřebovali. Byla to první oťukávací mise, ještě budeme dolaďovat spoustu věcí.“

Koronavirová doba přináší i jednu výhodu: třeba před čtyřmi lety na EURO devatenáctek v Gruzii čeští mládenci bydleli s několika dalšími výpravami, ovšem v Lašku budou kvůli striktním regulím v hotelu sami. „Už během kvalifikace jsem byl s ubytováním spokojený, všechny hotely měly vynikající úroveň. S Michalem Černým jsme sehraní: ví, co bych si představoval, a podle toho to zařídí,“ spokojeně vykládá trenér Karel Krejčí. Sám se na inspekci do Slovinska nechystá, pojede tam až s týmem rovnou na turnaj.

Česká reprezentace do 21 let odehraje všechny své duely na EURO v Celje
Česká reprezentace do 21 let odehraje všechny své duely na EURO v Celje

Los si s Českem pohrál, kromě nažhavených hostitelů mu přisoudil Španělsko s Itálií, dva historicky nejúspěšnější státy mistrovství Evropy jednadvacítek. Částečně to kompenzuje jeden příjemný detail: Krejčího tým odehraje všechny tři zápasy v Celje, takže se nemusí ani jednou stěhovat.

„Je to velký rozdíl třeba ve srovnání s posledním mistrovstvím Evropy dospělých: před pěti lety jsme ve Francii hráli na třech různých místech a po zápasech se přelétávalo do základního tábora uprostřed země,“ vzpomíná Krejčí.

Tentokrát bude mít se svými chlapci všechno po ruce. Z hotelu na stadion je to pouhých dvanáct kilometrů a tréninkové centrum je ještě blíž, na jižním okraji Celje. „Je to víceméně první věc, kterou v Celje potkáte cestou z Laška,“ přibližuje Černý. „Je tam nové zázemí s plnohodnotnou travnatou plochou a můžeme využít i nafukovací halu, jako má třeba Sparta na Strahově.“

Na tribuny skromného stadionu Z‘dežele se vejde třináct tisíc lidí, ale při počítání nakažených napříč Evropou se zatím zdá, že maximální kapacita během turnaje nepůjde využít. „Není to extra moderní aréna, nedá se srovnat s maďarskými stadiony pro EURO, ale v české lize by se určitě neztratila,“ líčí Černý.

Mimochodem, Češi můžou mít ve Slovinsku zajímavého průvodce: NK Celje o Vánocích podepsal smlouvu s trenérem Jiřím Jarošíkem. Milá náhoda, viďte?

Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud