Premium
3. dubna 2021 • 14:20

ANALÝZA: Lvíčata bez tváře a v chaosu. Sivok: Měli se inspirovat áčkem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl to být vrchol dvouleté práce. Místo uznání však na Karla Krejčího po návratu z EURO do 21 let čekala kritika. „Tým bez tváře“, „Alibismus“ či „Ani špetka moderního fotbalu“. Ostrá slova jednotlivých expertů zasypala „lvíčata“. A to i přesto, že pod trenérovým vedením padli z 18 zápasů jen třikrát. Byla kritika zasloužená? V tématu pro iSport Premium najdete i rozhovor s bývalým obráncem Tomášem Sivokem.



Terčem se český tým nestal kvůli výsledkům – alespoň u střízlivě uvažující veřejnosti – ale především stylu, jakým tuzemský fotbal reprezentoval. Deník Sport hodnotí jednotlivé faktory, které v konečném důsledku zřejmě budou stát trenéra Karla Krejčího místo.

Herní projev

„V mládeži se fotbal dělá jinak. Zdědíte tým z devatenáctky, dva roky s ním pracujete a musíte z něj vytáhnout to nejlepší. Já si vyhodnotil, že kluci budou nejúspěšnější bojovností a srdíčkem,“ pronesl Krejčí krátce po vyřazení z evropského šampionátu.

Mnoho (nejen) mládežnických trenérů nad jeho slovy nevěřícně kroutilo hlavou. Češi vzácnou vstupenku na EURO zneuctili. Už od vypuknutí kvalifikace sázeli spíš na sílu individualit než propracovaný systém. Jako by si trenéři nechtěli připustit, že o výjimečné talenty Adama Hložka či Davida Zimu mohou přijít.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud