2. září 2021 • 20:04

Česko - Slovinsko 1:0. Lvíčata berou tři body, Vitík rozhodl v úplném závěru

Autor: iSport.cz, ros
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbalisté do 21 let vstoupili do kvalifikační skupiny G o postup na mistrovství Evropy 2023 výhrou 1:0 nad Slovinskem. Duel v Českých Budějovicích rozhodl v 89. minutě osmnáctiletý stoper Martin Vitík. Premiéru na lavičce "Lvíčat" si odbyl trenér Jan Suchopárek.



V pondělí se jeho svěřenci znovu na Střeleckém ostrově utkají s Albánií. Dalšími soupeři ve skupině jsou Andorra, Anglie a Kosovo. Na závěrečný turnaj přímo postoupí vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst, zbylých osm týmů z druhých příček čeká baráž. Jistou účast mají pořadatelské Rumunsko a Gruzie.

Češi začali aktivně, v úvodní čtvrthodině si vypracovali šance Kohút a Ostrák, na slovinského brankáře Türka ale nevyzráli. Poté se dvakrát neprosadil Šulc.

V závěru prvního poločasu si největší příležitost hostů v celém zápase vypracoval Matko, který gólem přispěl k remíze 1:1 v březnovém vzájemném duelu na mistrovství Evropy. Tentokrát se mezi střelce nezapsal, jelikož Kovář jeho přízemní ránu z bezprostřední blízkosti vychytal.

Po změně stran nezměnili skóre Fukala ani Solil. V 82. minutě se k zakončení v české šestnáctce dostal střídající Bosilj, ale těsně přestřelil.

O šest minut později Zlatohlávek poslal míč do vápna na Daňka, jenže Türk jeho pokus vyrazil. Vzápětí se ke střele dostal sám Zlatohlávek, hostující obrana ji ale zblokovala na roh. Z něho se už "Lvíčata" po sparťanské spolupráci prosadila. Vitík si nejvýše vyskočil na Karabcův roh a hlavou zamířil přesně k tyči.

Vstoupit do diskuse
1
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud