23. července 2011 • 20:29

"19" jede! Opět otočila zápas a porazila Irsko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO – Česká fotbalová reprezentace do 19 let dokázala i ve svém druhém vystoupení na mistrovství Evropy v Rumunsku zvítězit, když dnes porazila Irsko 2:1. Znovu přitom musela otáčet skóre, oč se v rozmezí dvou minut postarali kapitán Jakub Brabec a střídající Patrik Lácha.



Svěřenci trenéra Jaroslava Hřebíka tak mají na kontě plných šest bodů a postup do semifinále na dosah. Jistotu jim dá uhraný bod v závěrečném utkání s Řeckem, které dnes udolalo Rumuny 1:0 gólem Fortunise. Stačit by však měla i porážka o gól.

Čechům přitom dnešní duel nevycházel tak jako středeční premiéra proti Rumunsku. Běhavější a agresivnější Irové jim dělali velké problémy a Češi se těžko prosazovali. Navíc v desáté minutě tečoval O'Sullivan střelu z dálky mimo dosah gólmana Koubka a Irsko se ujalo vedení.

Čeští mladíci se nadále trápili s přechodem do útoku a šancí na srovnání měli pomálu. Trpělivě však čekali na příležitost a ta přišla v 69. minutě. Kapitán Brabec si naběhl na zadní tyč na centr z přímého kopu a hlavou srovnal.

Poté neuběhly ani celé dvě minuty, když z dálky napřáhl teplický záložník Lácha a parádní ranou zaskočil irského gólmana. Ten tvrdou střelu nechytil i proto, že míč před ním nečekaně změnil směr. Iry rychlé otočení skóre zmrazilo a už se na odpor nevzmohli.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud