25. května 2012 • 19:07

Klopýtnutí vicemistrů: Hřebíkova devatenáctka padla v Praze s Francií

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KVALIFIKACE O EURO | Čeští fotbalisté do 19 let v úvodním utkání kvalifikace o mistrovství Evropy prohráli s Francií 1:2. Češi vedli po gólu brněnského záložníka Milana Lutonského, Francie ale v druhé půli skóre otočila po gólech Bahebecka a Viona. K naději na postup nyní potřebují Češi vyhrát obě zbývající utkání s Nizozemskem a Norskem.



Svěřenci trenéra Jaroslava Hřebíka sice byli na míči méně jistí než soupeř, ale aktivní obranou toho v úvodu Francii příliš nedovolovali. Naopak ve 20. minutě se jim povedl rychlý brejk. Lutonský si naběhl na dlouhou přihrávku za obranu, vyhrál souboj a nadvakrát dostal míč do francouzské branky.

V úvodu druhé půle předvedli Češi dva rychlé kontry, ovšem bez potřebného zakončení a byli za to potrestáni. Kapitán Pogba založil francouzskou akci, po které si Bahebeck odstavil Čepeláka a prostřelil brankáře Zimu. Potvrdil tak roli jedné z hvězd týmu, když už má za sebou 28 startů a 3 góly v dresu Paris St. Germain.

O chvíli později navíc Filip Twardzik zpracoval míč pro Viona a útočník FC Porto tvrdou ránou propálil Zimu podruhé.

Čechy rychlý obrat zaskočil a často chybovali. Do poslední dvacetiminutovky se ale probudili a snažili se o vyrovnání. Nejblíže k němu měl v 75. minutě Hybš, který si naběhl z postu levého beka, ale jeho střelu vychytal francouzský gólman. Další šance už nepřišla, a tak cennou úvodní výhru slavila zkušenější Francie.

V druhém utkání skupiny vyhrálo Nizozemsko 2:1 nad Norskem zásluhou dvou branek útočníka Locadii z PSV Eindhoven.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud