17. října 2012 • 17:16

Kadlec nedohrál i kvůli simulaci: Pískat nemusel, ale na žlutou to nebylo!

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neproměněná penalta v prvním duelu, nevyužitá šance za stavu 2:1, vyloučení v závěru – to jsou černé můry Václava Kadlece v baráži o postup na mistrovství Evropy výběrů do 21 let, v níž nakonec uspěli po výsledcích 0:2 a 2:2 Rusové. Přesto v odvetném utkání v Jekatěrinburgu patřil mezi ozdoby českého týmu. A po statečném výkonu nechybělo mnoho, aby nakonec Češi vývoj otočili.



Z vyřazení neskrýval smutek. „Bylo to neskutečně blízko…,“ povzdechl. I přes rychlý gól domácích, který padl z pokutového kopu, se české mužstvo zvedlo, nezabalilo to a udělalo z jasné záležitosti drama. Penaltu chtělo také, Kadlec si však vysloužil při pádu v pokutovém území jen napomenutí.

„Co k tomu říct,“ vrací se přemítavě do 24. minuty.  „Kontakt tam byl. Mohl ji písknout i nemusel, záleželo na něm,“ přemítá. „Ale nesouhlasím se žlutou kartou, to ne. Když to jako faul neposoudil, mohl nechat hru pokračovat dál a ne mě napomínat,“ vyčítá rozhodčímu.

Přesto se českému týmu povedl obrat a po dvou dorážkách Tomáše Wagnera vedl 2:1. K postupu mu stačil jeden gól. Ten měl na kopačce Kadlec. „Při té šanci jsem udělal, co jsem mohl, míč jsem trefoval v těžké pozici už ve skluzu. Líp to nešlo,“ nenachází v zakončení žádnou chybičku. Mnohem víc si vyčítá neproměněný pokutový kop v prvním duelu v Jablonci. „Ta penalta byla hodně důležitá,“ připouští svůj podíl na vyřazení.

Minutu před koncem fauloval a viděl druhou žlutou kartu a musel ven. To ho bude mrzet ještě hodně dlouho. Podle reglementu UEFA si ji (stejně jako Tomáš Kalas) odsedět v soutěži, v níž byl vyloučen. Tedy v ME do 21 let. Příští šampionát pořádá Česká republika, má účast automatickou, nehraje tudíž kvalifikaci a žádný soutěžní zápas. Za přípravné se tresty neumazávají.

Oba hříšníci si ho tedy odstojí až na turnaji ME do 21 let 2015! „Někdo říkal, že se můžu napsat na soupisku áčka a tím to vymazat. Doufal jsem, že to tak půjde,“ říká smutně na toto téma.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud