11. června 2022 • 17:05

Talent Realu podpořil Ukrajince. Daroval dres i bývalému hráči Slavie

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teprve v devatenácti letech přes tlačenici v záloze v podobě Luky Modriče, Casemira nebo Toniho Kroose proklouzl do sestavy slavného Realu Madrid. Francouzský záložník Eduardo Camavinga si po loňském přestupu ze Stade Rennes vybudoval ve Španělsku pověst jednoho z největších světových talentů. Ve čtvrtek na sebe upozornil i mimo hřiště. Po remíze 3:3 národního týmu do jednadvaceti let s Ukrajinci zavítal do kabiny protihráčů a vyjádřil se k invazi ruských vojsk do jejich rodné země. Za své gesto sklízí jen uznání...



Camavinga v zápase kvalifikace o mistrovství Evropy odehrál jen čtyřiatřicet minut, klíčovou roli měl ale v šatně. Postavil se před hlavního trenéra ukrajinského výběru Ruslana Rotaně, který v sezoně 2017/18 naskočil do sedmi prvoligových zápasů v dresu pražské Slavie, a lámanou angličtinou vyjádřil soupeři podporu.    

„Je to těžké pro každého, protože víme, že ta situace není v pořádku. A tohle je dárek pro všechny. Je to špatná situace a doufáme, že se zlepší,“ prohlásil Camavinga, kterému kabina po jeho proslovu zatleskala.

Francouzská jednadvacítka pak předala členům ukrajinského výběru své dresy. Čtyřicetiletý bývalý profesionální fotbalista Rotaň se chytl za srdce a francouzské delegaci děkoval.

Jeho svěřenci přitom po remíze s vedoucí Francií ztratili naději na přímý postup na evropský šampionát v roce 2023. Z druhého místa skupiny H totiž na výběr trenéra Sylvaina Ripolliho ztrácejí šest bodů, přičemž je čeká už pouze duel s poslední Arménií.

V tabulce druhých týmů se Ukrajinci nacházejí pouze kvůli horšímu skóre také na druhém místě za Švýcary. A stejně jako zatím třetí Češi si zahrají baráž.

Ukrajinská reprezentace nejen do jednadvaceti let nastupuje kvůli válečnému konfliktu k domácím zápasům na neutrálním hřišti. Proti Francii se představila v tureckém Istanbulu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Skupina 4
Články odjinud


Články odjinud