11. října 2016 • 22:35

Česko - Ázerbájdžán 0:0. Jarolímův tým je bez gólu předposlední

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani třetí pokus nevyšel. Fotbalisté české reprezentace v dalším kvalifikačním utkání nevstřelili gól a na domácí půdě jen remizovali s Ázerbájdžánem 0:0. Svěřenci Karla Jarolíma byli aktivnějším týmem, jenže stejně jako v minulých zápasech se trápili v koncovce. Největší šanci v druhém poločase zazdil útočník Milan Škoda. Češi si tak zkomplikovali boj o postup na MS 2018 v Rusku, neboť po třech kolech jsou předposlední a na záda jim kouká jen outsider ze San Marina.



Svěřenci trenéra Karla Jarolíma byli po celé utkání aktivnější a tlačili, ovšem jejich převaha byla spíše platonická. Hosté navíc potvrdili kvalitní obranu a stále drží v kvalifikaci čisté konto. Češi naopak ani napotřetí neskórovali a už šestý domácí zápas v kvalifikacích o MS nepoznali radost z vítězství.

Zatímco Ázerbájdžánu chyběla klíčová postava defenzivy a nejzkušenější hráč Sadygov, Češi nastoupili hned se sedmi změnami oproti sobotní prohře v Německu. Poprvé dostali šanci od začátku Brabec, Sýkora, Droppa a Schick. "Je to zklamání, ale jsme v procesu, kdy se tvoří nové mužstvo. Když hráče neuvidíme, tak těžko můžeme říct, jestli se nimi dá počítat nebo ne," řekl v rozhovoru pro Českou televizi Jarolím. "O místo v sestavě si řekli a teď je na nás, co dál. Musíme se oklepat a připravit se na zápas s Norskem," dodal.

Vaclík: Remíza je ztráta, kvalifikaci jsme rozjeli špatně
Video se připravuje ...

Zápas se hrál za vytrvalého deště, ale to domácím nevadilo a od začátku soupeře zatlačili. Ve 4. minutě po dlouhém obléhání obrany napřáhl z dálky Dočkal, ale zamířil těsně vedle. O chvíli později se po kombinaci dostal za obranu Krejčí a skóroval, jenže byl v ofsajdu.

Ačkoli Češi drželi míč, chyběla jim lepší finální fáze, tlak do vápna a akce často překombinovali. Po půlhodině ale vyšla další kombinace a Skalák byl ve velké šanci, gólman Agajev ho však vychytal. Dočkal zase nevyužil přímý kop z ideální pozice a Gebre Selassie těsně před poločasem hlavičkoval jen do gólmana.

"Bohužel tam byly fáze, kdy jsme to řešili zbrkle a nedokázali jsme to zužitkovat," uvedl Jarolím. "Soupeř byl dobrý do obrany, ale přesto si myslím, že situace, abychom zápas alespoň jednou brankou rozhodli, tak tam byly," prohlásil český kouč.

Ázerbájdžánci zahrozili až z poslední akce poločasu, kdy se do brejku dostal Gurbanov, ale česká obrana ho stačila zastavit. Brankář Vaclík tak neměl jediný zásah.

Záložník české reprezentace Jiří Skalák po neproměněné šanci
Záložník české reprezentace Jiří Skalák po neproměněné šanci

Po změně začala české kopačky svazovat nervozita a hosté se dostávali stále více do hry. Vyrovnali střed hřiště a několikrát před Vaclíkem zahrozili. Zejména plavající střela Nazarova českého brankáře hodně vystrašila. A když Skalák špatnou rozehrávkou vyslal soupeře do nebezpečného brejku, nervozita se začala přenášet i na jinak velmi dobře fandící publikum.

Trenér Jarolím na to reagoval dvojím střídáním, do hry poslal Petrželu a Škodu. Právě útočník Slavie se 11 minut před koncem ocitl ve slibné šanci, ale zblízka trefil jen gólmana. Krátce nato mu brankář vytáhl hlavičku po rohu nad břevno. Víc už Češi nevymysleli a ze hřiště je vyprovázel pískot.

Gebre Selassie po remíze s Ázerbájdžánem: Naší slabinou je produktivita
Video se připravuje ...

"Nejde říct, že by někdo něco vypustil nebo tomu nedal sto procent. Trenér tvoří nový tým a bylo dobře, že sestavu prohodil. Bohužel tomu chyběl jen gól. Je to komplikace a naše cesta kvůli tomu bude těžší, ale věřím, že to zvládneme," uvedl Sivok. "Dva body jsou velmi málo, ale ještě není konec. Navíc to neznamená, že neporazíme Nory, protože to bude jiný soupeř, jiný zápas. Ale jestli chceme na mistrovství světa, tak bychom Ázerbájdžán doma porazit měli," řekl Dočkal.

Utkání skupiny C kvalifikace na MS 2018 ve fotbale (hráno v Ostravě-Vítkovicích):

ČR - Ázerbájdžán 0:0
Rozhodčí: Jug - Klančnik, Vidali (všichni Slovin.). ŽK: V. Kadlec - Aleskerov, Šejdajev. Diváci: 12.148.
Sestavy:
ČR: Vaclík - Gebre Selassie, Sivok, Brabec, Sýkora - Skalák (74. Zmrhal), Dočkal, Droppa, Krejčí (64. Petržela) - Schick (66. Škoda), V. Kadlec. Trenér: Jarolím.
Ázerbájdžán: K. Agajev - Mirzabekov, Medveděv, Gusejnov, Dašdemirov - Garajev - Gurbanov (87. Abdullajev), Nazarov, Amirgulijev, Aleskerov (71. Ramazanov) - Šejdajev (90. Eddy). Trenér: Prosinečki.

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Německo 10 10 0 0 43:4 30
2. Sev. Irsko 10 6 1 3 17:6 19
3. Česko 10 4 3 3 17:10 15
4. Norsko 10 4 1 5 17:16 13
5. Ázerbajdžán 10 3 1 6 10:19 10
6. San Marino 10 0 0 10 2:51 0

 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud