7. listopadu 2016 • 17:55

Vyrovnáme se s tlakem, věří Jarolím. Lafatovi se do návratu nechtělo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová reprezentace po nepovedeném vstupu do kvalifikace mistrovství světa potřebuje v pátek nutně porazit doma Norsko a trenér Karel Jarolím věří, že tým je dostatečně silný na to, aby se s narůstajícím tlakem vyrovnal. Během čtyřdenní přípravy na klíčový souboj se Seveřany se chce zaměřit na vylepšení ofenzivy.



Český celek v prvních třech zápasech kvalifikace uhrál jen dvě bezbrankové remízy se Severním Irskem a Ázerbájdžánem a prohrál 0:3 v Německu. "Tlak člověk cítí pořád, očekávali jsme, že těch bodů bude víc. Možná i ten tlak narůstá, ale jen silní se s tím dokážou vyrovnat," řekl Jarolím novinářům na dnešním srazu týmu v Praze.

Reprezentanti ve třech zápasech neskórovali, a proto se v trénincích zaměří spíše na ofenzivu. "Bude důležité, abychom šli za tím gólem. Takže především ta ofenzivní fáze, ale nemůžeme podcenit ani obranu, abychom byli nějak organizovaní, a standardní situace," uvedl Jarolím.

"Moc času není, musíme toho stihnout hodně. Je to rozdělené na dvě skupiny. Hráči, kteří hráli včera, mají trošku jiný program než ti, co hráli v sobotu. Od středy začneme jakoby společně. Zítra dopoledne bude ještě video, kde si řekneme, co od zápasu s Norskem budeme očekávat," dodal Jarolím.

Vzhledem k problémům v útoku se snažil oslovit i pětatřicetiletého sparťana Davida Lafatu , který po červnovém evropském šampionátu ukončil reprezentační kariéru. "Nějaký kontakt proběhl, ale David to víceméně podal tak, že už to nejlepší má za sebou. Už se mu do toho moc nechtělo," prohlásil Jarolím.

Jarolím: S Lafatou jsem mluvil, ale prý už má to nejlepší za sebou
Video se připravuje ...

Dočkal uznal klukovinu

S Lafatovým spoluhráčem Bořkem Dočkal zase kouč probíral vyloučení v nedělním ligovém duelu v Liberci za úder rukou do obličeje Radima Breiteho. "Bořek se nechal trošku unést, i když to možná třeba vypadalo hůř. Neznamená to ale, že bych ho chtěl omlouvat. Emoce zapracovaly. On sám uznal, že to byla klukovina," uvedl Jarolím.

Po dnešním doplnění nominace o pět hráčů má k dispozici kompletní třiadvacetičlenný kádr. Je možné, že před přípravným zápasem s Dánskem, který se bude hrát 15. listopadu, dojde ke změnám.

"Jsme plní. Nechci nic přivolávat, doufám, že se nikomu nic zásadního nestane. Měli bychom takhle zůstat. Uvidíme potom na ten druhý zápas," podotkl Jarolím.

Proti Norsku nastoupí tým v Edenu, kouče tak čeká návrat na domovský stadion Slavie, kterou v minulosti dlouhá léta vedl. "Těším se, něco jsem tam prožil. Takže by to bylo příjemné, kdyby se nám podařilo vyhrát," dodal.

Kalas: S Nory bychom měli vyhrát, aby se nám lépe dýchalo
Video se připravuje ...

Pelta: Porazit Nory v kvalifikaci je povinnost, vrátíme se do hry
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud