16. června 2018 • 11:40

Koller o Ronaldovi: Geniální chlap! Všimněte si, že i nesobecky pracuje

Autor: šq
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sám v tom má jasno. „Když se mě někdo zeptá, tak říkám, že Ronaldo je víc než Messi," říká kanonýr Jan Koller. Po utkání Portugalsko - Španělsko to měnit nemusí.  Bývalý útočník právě pobývá s českou osmnáctkou v Portugalsku. „Kuchaři a číšníci tu řvali," přiblížil chvíli, kdy Ronaldo završil hattrick a v úchvatném duelu mistrovství světa vyrovnal v Soči na 3:3.



Říkám Ronaldo. Co řeknete vy?
„Neskutečný. Ten chlap ten zápas utáhl za své mužstvo sám. Španělé hráli výborně a nevyhráli jenom díky genialitě jednoho chlapa. On není vidět, a pak udeří. Sice měl třeba i štěstí při De Geově hrubce, ale to k tomu patří. Když se mě někdo ptá, jestli Messi nebo Ronaldo, říkám už delší čas Ronaldo. I když geniální jsou oba. Ještě jednu věc k němu."

Kterou?
„Že pracuje pro tým. Sice se třeba před třetím gólem Španělska na to trochu vykašlal, ale pracuje nesobecky. Třeba ta nahrávka v prvním poločase na Guedese, to byla nádhera a ukázka, že nemyslí jenom na sebe."

Dal gól na osmi velkých turnajích po sobě. To zní šíleně, co?
„To je neuvěřitelné. Co k tomu říct. To je hrozný číslo."

Vy máte tři turnaje po sobě, takže...
„...takže jsem skoro jako on. Skoro. Ne, tohle je vážně ohromující."

Frýdek o Ronaldovi: Portugalci mají blázna, který je neskutečný
Video se připravuje ...

Nehrál jenom Ronaldo. Zápas byl výborný, souhlasíte?
„Naprosto. Svátek fotbalu. Je radost se dívat, co ti hráči dokážou. V rychlosti. Takhle to má vypadat. Mistrovství docela parádně začíná."

Zmínil jste De Geovu hrubku. Jak se to přihodí?
„Taky jsem si říkal. Ronaldovi to ani teď asi nevadí, stejně jako mu to přišlo vhod ve finále Ligy mistrů. Na takové úrovni by se to nemělo stávat. Myslím, že to Španěly docela posadilo, protože v té chvíli měli utkání pod kontrolou."

Byli podle vás lepší?
„Remíza tomu zápasu asi sluší. Ale Španělé mě překvapili, že po těch potížích v týmu takhle zahráli. Asi budou mít velkou vnitřní sílu, protože se dokázali vrátit ze stavu 1:2. Doteď jsem měl za favorita Německo, ale jestli budou hrát Španělé takhle i dál, můžou to celé vyhrát."

Dva góly za ně dal Diego Costa, přitom se o něm pochybovalo, protože se prý moc nehodí do španělského systému.
„V principu souhlasím, je trochu jiný. Není tak kombinačně na výši, je to spíš hráč do tahu a zabiják do šestnáctky. I tak se ale dvakrát prosadil. Při prvním tam obránce krásně vymíchal a gól si vypracoval vlastně sám. Ovšem předtím podle mě fauloval Pepeho a divím se, že video ten gý! nevzalo zpátky. U druhého si krásně naběhl. Líbil se mi."

Další neuvěřitelný výkon Cristiana Ronalda - dal hattrick proti Španělsku
Další neuvěřitelný výkon Cristiana Ronalda - dal hattrick proti Španělsku

Ronaldův hattrick: jaké statistiky změnil?
Jako první fotbalista v historii skóroval na osmi po sobě jdoucích velkých turnajích. Hvězdný útočník Realu Madrid vstřelil gól na evropských šampionátech 2004, 2008, 2012 a 2016 a také na mistrovstvích světa 2006, 2010, 2014 i na letošním šampionátu.

Je zároveň teprve čtvrtým hráčem, který se střelecky prosadil na čtyřech světových šampionátech. Dosud se to povedlo jen brazilské legendě Pelému a Němcům Uwemu Seelerovi a Miroslavu Klosemu, který je s 16 góly nejlepším střelcem v historii MS.

Při předchozích třech startech na světových mistrovstvích rodák z Madeiry vždy skóroval jen jednou. Tentokrát se ale Ronaldo hned v prvním utkání blýskl hattrickem, když proměnil penaltu, prosadil se střelou z dálky a také z přímého kopu. Se šesti zásahy je tak po devítigólovém Eusebiovi druhým nejlepším portugalským střelcem v historii MS.

Na evropských šampionátech zaznamenal Ronaldo devět branek. Celkem má v reprezentačním dresu na kontě už 84 gólů a na druhém místě historických tabulek reprezentačních střelců se dotáhl na maďarskou legendu Ference Puskáse. Více branek za národní tým nastřílel jen Íránec Alí Daeí (109). 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud