18. června 2018 • 19:10

Nový Zidane? Milinkovič-Savič uchvátil Itálii, teď září na šampionátu

Autor: hnh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vycházející hvězda světového fotbalu. O srbského záložníka Sergeje Milinkovič-Saviče svádí na přestupovém trhu boj elitní evropské velkokluby. Dravý středopolař uchvátil Itálii výbornými výkony ve dresu Lazia, přičemž stylem hry připomíná legendárního Zinedine Zidana. Nyní ve třiadvaceti letech září na šampionátu v Rusku, kde se stal již v prvním klání proti Kostarice mužem utkání.



Real Madrid, Manchester United, Paris Saint Germain, Juventus… V souvislosti se zájmem o talentovaného záložníka bývají skloňovány nejprestižnější světové kluby. Milinkovič-Savič v italské lize upoutal především perfektním čtením hry a znamenitým krytím míče. V uplynulém ročníku Serie A se navíc blýskl dvanácti přesnými zásahy a třemi asistencemi.

Sergej Milinković-Savić v utkání proti Kostarice
Sergej Milinković-Savić v utkání proti Kostarice

Právě vzhledem k výkonům v italské lize si jej Lazio cení na sto milionů euro (2,58 miliardy korun).

Talentovaný záložník si vybudoval auru jednoho z nejlepších mladých hráčů planety díky vydařenému mistrovství Evropy do 19 let v roce 2013, na němž Srbové oslavili zisk titulu. Zlatou medaili získal i o dva roky později na světovém šampionátu fotbalistů do 20 let. Z turnaje na Novém Zélandu si navíc odvezl cenu pro třetího nejlepšího hráče turnaje.

Svou hrou Milinkovič-Savič připomíná legendárního Zinedine Zidana. „Tohle srovnání mi jedině lichotí,“ svěřil se středopolař v rozhovoru pro webové stránky FIFA. „Nicméně se vidím spíše jako Yaya Toure. Co se týče idolů, vždy jsem vzhlížel k Nemanja Matičovi,“ prozradil.

Do světového šampionátu přitom mladík vstoupil náramně. Hned v prvním utkání skupiny E proti Kostarice, v němž Srbové zvítězili 1:0, se stal hráčem zápasu. Klání mohlo mít mnohem jasnější výsledek, kdyby Aleksandar Mitrovič proměnil některý ze svých dvou úniků za obranu, do nichž jej vyslal parádními průnikovými pasy právě Milinkovič-Savič.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud