iSport.cz
19. června 2018 • 15:04

Soused Ferdinand sledoval Ronaldův růst: Co viděl u něj doma poprvé?

Autor: iSport.cz, Adam Procházka
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Cristiano Ronaldo vlétl v portugalském dresu do mistrovství světa v Rusku jako velká voda. Hattrickem proti Španělsku (3:3) ukázal všem, že je právem považován za jednoho z nejlepších fotbalistů na světě. Tomu, aby byl nejlepší, podřídil úplně vše. To potvrdil i jeho bývalý spoluhráč z Manchesteru United Rio Ferdinand, který odhalil, co zažil na návštěvě u hvězdného Portugalce, když spolu působili v jednom týmu.



Legendární stoper Anglie oblékal stejný dres jako Ronaldo v letech 2003 až 2009, zároveň byli takřka sousedi. První návštěva u tehdejšího spoluhráče se bývalému obránci Albionu vryla do paměti.

„Byl to první člověk, u kterého jsem viděl, že zaměstnával svého vlastního výživového poradce, lékaře, fyzioterapeuta, a dokonce i kuchaře,“ zavzpomínala devětatřicetiletá legenda United. „Bylo to u něj jako na karnevalu. Ti lidé chodili kolem mě a já si jen říkal, co se to tady děje?“

FAKTA MS: Ronaldo se proti Španělsku uvedl ve velkém stylu
Video se připravuje ...

„Investoval, aby se stal nejlepším na světě. To se mu povedlo, protože když opouštěl United, nejlepší na světě určitě byl,“ zdůraznil Ferdinand. V tu dobu už měl Ronaldo na kontě tři tituly v Premier League, vítězství v Lize mistrů a jeden Zlatý míč.

Po odchodu od „Rudých ďáblů“ do Realu Madrid pokračoval v nastaveném trendu a sbírá jednu trofej za druhou. V současné době je majitelem pěti Zlatých míčů, vlastní titul mistra Evropy, pětkrát zdvihl nad hlavu trofej pro vítěze Ligy mistrů a dvakrát evropský Superpohár.

K tomu přidal ještě dva tituly ve španělské La Lize. To je jen malá část úspěchů aktuálně nejlepšího střelce mistrovství světa v Rusku, kde mu trvalo pouhé čtyři minuty, aby se zapsal mezi střelce.

Cristiano Ronaldo se ve svém prvním zápase na mistrovství světa v Rusku proti Španělsku radoval z hattricku
Cristiano Ronaldo se ve svém prvním zápase na mistrovství světa v Rusku proti Španělsku radoval z hattricku

Ukazuje se, že investice do kvalitního zázemí se Cristianu Ronaldovi vyplácí. „Je to opravdový profesionál. Můžete mít talentu, kolik chcete, ale klíčem k tomu, abyste byli úspěšní tak dlouho, je zvláštní mentalita. Ta dělá z Cristiana jedinečného hráče. Jeho touha a odhodlání se každoročně zlepšovat ho odděluje od ostatních a dělá ho výjimečným. Proto je na vrcholu už deset, dvanáct let,“ vychvaloval Ferdinand.

Své další galapředstavení rozehraje Cristiano Ronaldo už zítra, kdy se jeho Portugalsko utká od 14 hodin s papírově slabším Marokem. Rozšíří svůj gólový účet? Přidá snad svůj 52. hattrick v kariéře?

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud