22. června 2018 • 18:37

Neymarova show: hádka se sudím i odvolaná penalta. Proč dlouho brečel?

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrál ústřední úlohu. Tak, jak se očekávalo. Fotbalisté Brazílie zásluhou branek v nastaveném čase přetlačili houževnatou Kostariku 2:0 a zaznamenali první výhru na mistrovství světa. Mužem, o kterém se po utkání nejvíc mluví, je pochopitelně Neymar. Spíše než pro jeho umění na hřišti ale kvůli řadě emotivních momentů, ve kterých byl hvězdný útočník hlavním aktérem - ať už šlo o odvolanou penaltu, hádku s rozhodčím u šaten či neutuchající pláč na trávníku po konci duelu.



On je tím, kdo by měl Brazílii dotáhnout k šestému světovému titulu. Jeho výkony na turnaji v Rusku však zatím zůstávají za očekáváním. V úvodním duelu proti Švýcarsku ho ze hřiště vymazal skvěle hrající Valon Behrami, proti Kostarice ho zase na brazilské straně předčili Philippe Coutinho či střídající Douglas Costa. 

Hlavní pozornost je však zase upřena na forvarda Paris St. Germain. Hned několikrát totiž během zápasu způsobil rozruch. A jak se ukázalo po utkání, poprvé už během poločasové přestávky. Dle záběru televize ITV se totiž Neymar v tunelu při odchodu do kabin rozhodl rozhodčího ostře konfrontovat a vyříkat si s ním některé výroky z prvního dějství. 

Brazilský lídr byl tak rozzlobený, že ho musel dokonce usměrňovat jeho spoluhráč Marcelo. Podle webu deníku The Mirror se levý bek Realu Madrid rozhodčímu za kolegu omluvil a pak ho odvedl do šaten.

Cafú o Neymarovi: Teď začne hrát tak, jak ho všichni známe
Video se připravuje ...

A to ještě Neymar nevěděl, čím ho sudí Björn Kuipers naštve po návratu na druhý poločas. Zřejmě nejdiskutovanější moment zápasu nastal v 78. minutě - Neymara se ve vápně dotkl Geancarlo González, přičemž mu zabránil v protipohybu, Neymar však reagoval značně přehnaně a krkolomně se snesl na trávník. 

"Brazílie nepotřebuje pomoc rozhodčích, ale myslím, že to byla penalta," zastal se svého prominentního hráče brazilský kouč Tite.

Rozhodčí nejprve ukázal na penaltový puntík, po konzultaci s videem se však rozhodl svůj verdikt přehodnotit a penalta se nekopala. Rozzlobený Neymar pak o chvíli později vzteky mrsknul s míčem o zem, za což vyfasoval žlutou kartu.

Nakonec však Brazílie bezgólový zápas zlomila ve svůj prospěch - v nastaveném čase nejprve Keylora Navase propálil Coutinho a vzápětí se prosadil i Neymar. Ten se nakonec dostal do objektivů kamer ještě jednou. Po závěrečném hvizdu padla brazilská superstar na kolena a začala usedavě plakat.

"Všichni víme, že měl ošklivé zranění, prošel si velmi špatným obdobím. Jeho radost z toho, že může být zpět na hřišti, je nakažlivá," řekl o Neymarovi Philippe Coutinho. I sám Neymar se k celé situaci vrátil na Twitteru. "Plakal jsem štěstím, z pocitu, že jsme něco překonali a měli jsme velkou touhu vyhrát."

Miláček "Kanárků" tak na sebe znovu upozornil, tentokrát však umělecký dojem výrazně přebil fotbalové dovednosti. Snad si jich do závěrečného skupinového souboje proti Srbsku hráč s číslem 10 připraví více.

FAKTA MS: Nigérijský rychlík Musa a brazilský happy end
Video se připravuje ...

Brazilský útočník Neymar po utkání s Kostarikou podlehl emocím a rozplakal se
Brazilský útočník Neymar po utkání s Kostarikou podlehl emocím a rozplakal se

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud