5. července 2018 • 11:30

Španělé ho viní z fiaska. Za odvoláním trenéra si stojím, říká šéf svazu

Autor: jap
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dramatu, které se rozběhlo kolem španělské reprezentace, se sám pasoval do hlavní role. Svazový šéf Luis Rubiales jen den před začátkem mistrovství světa odvolal trenéra Julena Lopeteguiho, který se za jeho zády domluvil na angažmá v Realu Madrid. Teď, po překvapivém konci Španělů už v osmifinále turnaje, se na jeho hlavu za tenhle razantní krok snáší kritika. Rubiales si ale za kontroverzním rozhodnutím stojí i nadále...



Chtěl ukázat sílu. Když vyšlo najevo, že se kouč Španělska Julen Lopetegui dohodl na angažmá v Realu Madrid, aniž by o tom informoval vedení španělského svazu, jeho předseda Luis Rubiales trenéra okamžitě odvolal a na jeho místo dosadil dosavadního sportovního ředitele a hráčskou legendu "bílého baletu" Fernanda Hierra.

Odvolat trenéra těsně před začátkem turnaje, na který si vybral tým a který s reprezentací neprohrál jediné utkání a úspěšně prošel kvalifikací, to pochopitelně vyvolalo emoce. 40letý funkcionář tím na sebe vzal veškerou odpovědnost při případném úspěchu či fiasku - pokud by Španělé turnaj ovládli, byl by chválen za moudré rozhodnutí, pokud by skončili dříve, než se čekalo, šla by celá kritika za ním.

Preview čtvrtfinále MS: Ustřihnou Belgičané křídla brazilským kanárkům?
Video se připravuje ...

Stala se varianta dvě - Španělé skončili na MS už v osmifinále na kopačkách domácích Rusů a na celém turnaji se neprezentovali zrovna dobrými výkony. A znovu se objevily názory, že odstřihnutí u hráčů oblíbeného a především trenérsky ostříleného Lopeteguiho a jeho nahrazení nezkušeným Hierrem byla jedna velká chyba.

Svazový šéf si to ale nemyslí. Ve svých prvních vyjádřeních po šokujícím vyřazení nenajdete ani náznak sebereflexe, naopak si za rozhodnutím stojí. "Já i celé vedení jsme plně přesvědčeni, že jdeme správným směrem," uvedl po osmifinálovém konci Španělska.

"Takhle zkrátka musíte postupovat. Julen odvedl s týmem skvělou práci, ale nemůžeme akceptovat způsob, jakým se v tomto případě zachoval," řekl Rubiales ke svému nečekanému rozhodnutí.

Fanoušci si s ním ale zřejmě nesouhlasí. V anketách "Kdo může za neúspěch na MS", se kterými přišla největší sportovní média Marca a AS, obsadil právě Rubiales suverénní první místo.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud