Jan Vacek
4. července 2018 • 19:11

Euforii vystřídala nervozita. Anglie se bojí o Kanea, trápí ho bolavá záda

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RUSKA | Ještě v úterý po půlnoci proudila Anglií nespoutaná radost. Hrdý Albion totiž konečně na mistrovství světa zadupal penaltového démona, v rozstřelu odpáral Kolumbii a proskočil mezi osmičku nejlepších. O několik hodin později ale ostrovní velmoc začala svírat nervozita. Důvod? Harry Kane. A především jeho bolavá záda.



Vesnička Repino, necelých 40 kilometrů od Petrohradu. Zatímco v jednom z největších ruských měst ve středu dopoledne svítí slunce, domovinu anglické reprezentace po dobu světového šampionátu bičují provazce vody. Angličané si musí připadat jako doma, chtělo by se říct. Ale omyl. „Čtyři týdny u nás bylo hezky, svítilo sluníčko. Přijedeme do Ruska a je tu tohle,“ prohodí pobaveně Rob Dorsett, reportér televize Sky Sports.

Společně desítky žurnalistů a televizních štábů sleduje otevřený trénink čerstvých čtvrtfinalistů. Na hřišti se ale pod dohledem kouče Garetha Soughgatea objeví jen zlomek hráčů. Danny Welbeck, Gary Cahill, Phil Jones a pár dalších. Drtivá většina kádru se za pomocí regenerace snaží vstřebat únavu z vyčerpávajícího maratonu proti Kolumbii.

S vědomím postupu a přijatelného soupeře pro čtvrtfinále (Švédsko) by se dalo čekat, že bude mezi anglickými novináři i realizačním týmem Albionu nálada na maximu. Ve vzduchu se místo toho třepetá nervozita. Důvodem je zdravotní stav Harryho Kanea, kapitána týmu a se šesti zářezy nejlepšího střelce šampionátu. „Máme informace, že ho trápí bolavá záda. Pro mužstvo je při tom naprosto klíčový hráč,“ upozorňuje Dorsett.

Gólostroj Harry Kane udeřil i v osmifinále MS s Kolumbií
Gólostroj Harry Kane udeřil i v osmifinále MS s Kolumbií

Angličané nastoupí do čtvrtfinálové vřavy v sobotu v Samaře. Ještě tedy mají dost času na to, aby svou hvězdu dali stoprocentně dohromady. „Následující dva dny budou velice důležité. Zdravotní problémy totiž mají i Dele Alli a Kyle Walker. Zápas se Švédy bychom měli zvládnout, hodně ale bude záležet na tom, kdo z hráčů bude k dispozici,“ konstatuje reportér televize Sky Sports.

Pro kolébku fotbalu se zatím šampionát vyvíjí náramně. S ohledem na výbuchy favoritů v čele s Německem a Španělskem má Anglie z velké části cestu do finále umetenou. Pokud odvalí z cesty Švédy, půjde v semifinále na vítěze duelu Chorvatska s domácím Ruskem. „Celá země si uvědomuje, že taková šance na zlato tady dlouho nebyla,“ připomíná Dorsett.

Přesto nyní Anglii svírá strach. Pokud by totiž neměla mít k dispozici svou největší oporu, představovalo by to pro titulové ambice devastující ránu.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud