Jaroslav Kalina
16. července 2018 • 21:47

Byli jsme u chorvatských oslav! Modrič potěšil malého fanouška

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE ZÁHŘEBU | Chorvatský Záhřeb v pondělí zažil erupci národní hrdosti a nadšení. Více než půl milionu lidí vítalo v hlavním městě fotbalové hrdiny, kteří přivezli stříbrné medaile ze světového šampionátu v Rusku. Davy fanoušků čekaly na příjezd týmu už od ranních hodin. Někteří z nich na sluníčku dokonce kolabovali. Nakonec se dočkali a zaplněné ulice slavily až do ranních hodin.



Natěšení fanoušci směřovali na náměstí Bána Jelačiče v Záhřebu už od pondělního rána. Podle prvních informací měli fotbalisté dorazit už okolo druhé hodiny, nicméně let z Ruska se protáhl. V úmorném vedru čekali na Modriče a spol. lidé až do večera.

Po přistání na letišti nastoupili stříbrní medailisté do otevřeného autobusu. V něm se následně téměř šest hodin prokousával skrz špalíry nadšených fanoušků, oblečených do červeno-bílých dresů a mávajících chorvatskými vlajkami.

V centru chorvatské metropole se sešlo dokonce mnohem víc lidí než během nedělního finále s Francií. Mnozí z nich přijeli na oslavy z jiných koutů země, celé Chorvatsko chtělo vzdát hold úspěšnému mužstvu.

Sláva, provázející tým na cestě z letiště se neobešla bez troubení na automobilové houkačky, mávání a volání "Bravo! Bravo!". "Ohnivá srdce, pýcha Chorvatska," hlásal v narážce na přezdívku týmu "vatreni" (ohniví) nápis na přední části autobusu, který fanoušci provázeli pěšky i na kolech. Z jásajícího davu čněly velké fotografie hráčů.

UNIKÁTNÍ ZÁBĚRY z oslav vícemistrů: Záhřeb v euforii! Modrič a spol. ukázali medaile
Video se připravuje ...

Krátce před devátou hodinou večerní se dočkalo hlavní centrum chorvatských oslav, náměstí Bána Jelačiče v Záhřebu. Právě tam dorazili stříbrní hrdinové a začala velká party. "Mistři! Mistři!" jásal dav, ačkoliv Chorvati vybojovali „jen stříbro,“ zpívala se hymna a chorvatské písně či chorály. Vše doprovázela bouřlivá atmosféra a jak fotbalisté na pódiu, tak fanoušci pod ním si oslavné chvíle náramně užívali. Nejlepší muž šampionátu Luka Modrič dokonce jednoho z malých fanoušků vytáhl přímo na pódium mezi křepčící hráče.

Malá země se čtyřmi miliony obyvatel se dostala do stavu naprostého nadšení a její výsledek je považován za největší sportovní úspěch v dějinách státu, který si svou nezávislost vybojoval v 90. letech 20. století po rozpadu bývalé Jugoslávii. Nyní je Chorvatsko členem Evropské unie, ale ekonomika zůstává slabá a lidé zemi opouštějí, aby si hledali bezpečnější budoucnost jinde, poznamenala agentura AP.

VIDEO: Podívejte se, jaká byla atmosféra před příjezdem fotbalistů

ANKETA fanoušků: Zklamání? V žádném případě, budeme slavit tři dny v kuse, hlásí
Video se připravuje ...

PŘÍMO ZE ZÁHŘEBU: Modrič vzal při oslavách na pódium i malého fanouška
Video se připravuje ...

Euforie i zklamání! Jak prožíval Záhřeb finále MS? Podívejte se na exkluzivní záběry
Video se připravuje ...

V Záhřebu to žije i v noci! Mohutné oslavy druhého místa neberou konce
Video se připravuje ...

FAKTA MS: Francie ovládla mistrovství světa. Země oslavuje nové hrdiny
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud


Články odjinud