5. září 2021 • 21:24

Šílený český start. Tank Lukaku šlápl na Vaclíka, pak pláchl Kašovi

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V přípravě se věnovali především jemu. Vymýšleli, jak zastavit belgický tank. Jenže start v Bruselu znamenal pro český tým hororový sen. Romelu Lukaku po slabé přihrávce od Filipa Kaši hned v první minutě ošklivě šlápl Tomáše Vaclíka, který po chvíli musel střídat. Největší domácí hvězda ve svém 100. reprezentačním startu navíc už v 8. minutě vstřelila 67. reprezentační branku kariéry a otevřela skóre. Češi nakonec prohráli 0:3.



Trenér Šilhavý vyslal do těžkého kvalifikačního boje od první minuty Filipa Kašu. Plzeňský stoper začal reprezentační premiéru špatně. Slabou malou domů málem vystihl Romelu Lukaku, před nímž situaci hasil vyběhnutím Tomáš Vaclík.

Český gólman musel až před vápno, dobíhající belgický střelec mu ve snaze získat balon v plném běhu dupl na nohu. 100 kilo živé váhy nadělalo značné škody. Vaclík to po ošetření ještě zkusil, ale ve 14. minutě pustil do branky dalšího plzeňského hráče Jindřicha Staňka, taktéž reprezentačního premianta.

Vaclík byl ještě v brance u toho, když šli Belgičané do vedení. Trefil se, hádejte... Domácí získali balon ve středu pole a bleskovou přihrávkou využili prostor, do něhož si naběhl právě Lukaku.

Kaša k němu přistoupil pozdě a letní posila Chelsea už se v plném běhu nedala zastavit - Lukaku si bez problémů balon udržel a precizním zakončením vstřelil 67. branku v národním dresu. „Oba stopeři mu vytvořili krásnou dálnici. Udělali jsme přesně to, co jsme nechtěli,“ litoval ve studiu České televize fotbaový expert Günter Bittengel.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud