7. října 2021 • 15:00

Jak ucpat český kráter v sestavě. Škoda Kadeřábka, nápad s Holešem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po prvotní nominaci se zdálo, že trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý bude moct do pátečního kvalifikačního utkání proti Walesu vyrukovat v sestavě, která by mohla být třeba úplně stejná jako ve čtvrtfinále mistrovství Evropy proti Dánsku. Jenže nebude. Vyšetření po víkendových zápasech udělala kráter na krajích obrany. Hlavně napravo bude hlavní stratég improvizovat. Vsadí tam na souhru ze Sparty, oživí na beku Tomáše Holeše, nebo najde jiné řešení? A co pro Sport říká o českých absencích někdejší trenér jednadvacítky Karel Krejčí?



Tomáš Vaclík půjde do brány, nabízí se, že do středu obrany se k Tomáši Kalasovi vrátí Ondřej Čelůstka. Na křídlech by se reprezentace měla opřít o Adama Hložka a Jakuba Peška, střed zálohy mohou utvořit Tomáš Holeš, Tomáš Souček a Antonín Barák. Na hrotu bude prodávat pohodové rozpoložení Patrik Schick.

Sestava národního týmu na páteční kvalifikační bitvu s Walesem se rýsuje poměrně zřetelně. Jenže zádrhel se nakonec najde, kraje obrany plní otazníky.
Přitom zejména pozice pravého beka patří už léta mezi české chlouby.

Nejprve ji zdvojovali Theodor Gebre Selassie a Pavel Kadeřábek, oba borci z německé bundesligy. Pak Kadeřábka zdatně doplnil Vladimír Coufal, rafan ze slovutné Premier League. Jenže ani jeden není momentálně k dispozici, pracant z Hoffenheimu se s trenérem Jaroslavem Šilhavým domluvil na volnu, protože potřebuje šetřit lýtkový sval. Coufal vypadl na poslední chvíli.

„Je to velký problém a oslabení, krajní beci jsou strategicky velmi důležití hráči,“ podotýká zkušený trenér Vlastimil Palička. Svízel ještě umocňuje absence Lukáše Masopusta, jenž pravého beka zvládal ve Slavii, teď se kurýruje se svalovým zraněním. „Záleží i na soupeři. I podle pravděpodobné sestavy Walesu se může trenér rozhodovat,“ upozorňuje Milan Fukal, bývalý obránce s devatenácti reprezentačními starty.

Takže kdo napravo? Nabízejí se čtyři hráči. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud