Jonáš Bartoš
10. března 2022 • 15:50

Smolař Vydra bez baráže: na tréninku si otočil ruku, znovu řeší zranění

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na konci ledna odehrál Matěj Vydra velmi slušně celé utkání na Arsenalu (0:0). Následovala plánovaná operace tříselné kýly, po ní byl cíl jasný – návrat na hřiště směrem k baráži o světový šampionát v Kataru. Jenže 29letý útočník Burnley klíčový duel v reprezentačním dresu nestihne. Poté, co se vrátil do přípravy v klubu, se znovu zranil. Momentálně pauzíruje se zafixovanou rukou, kterou si otočil při tréninku.



Vydrův návrat na hřiště šel zprvu podle plánu. Po operaci tříselné kýly, s níž už měl zkušenost, se český útočník dobře zotavoval. Minulý týden se připojil k týmu, dokonce se uvažovalo o tom, že by byl k dispozici už minulý víkend do zápasu s Chelsea (0:4).

Český útočník zápas proti šampionovi Ligy mistrů nakonec nestihl a musí škrtat i další program. Minulý týden, po jednom z prvních tréninků, kdy se v Burnley připojil ke svým parťákům, se znovu zranil. Tentokrát v souboji s protihráčem.

„Šlo o faul, možná o podklouznutí. Vyjela mu kost na stranu, teď má zafixovaný loket. Operace nutná naštěstí není, ale pauza se odhaduje zhruba na tři týdny,“ přiblížil zdroj Sportu.

Momentálně trénuje Vydra pouze lehce individuálně, návrat na hřiště se odkládá. Z odhadované doby pauzy je jasné, že jeho start v baráži o postup do Kataru je vyloučený. „Trenér Šilhavý už o tom ví, že teď je mimo,“ potvrdil zdroj Sportu, že kouč národního týmu už musí skládat nominaci bez jednoho z kvalitních útočníků.

Mundial: Abramovičova éra v Chelsea. Majitel snů i tajemný Putinův spojenec. Co Čech?
Video se připravuje ...

Vydra se do zápasového vytížení zapojí pravděpodobně až po reprezentační pauze, druhého dubna hraje Burnley další těžký zápas proti Manchesteru City. „Trenér Dyche už plánoval, že Matěje využije proti Chelsea, případně proti Brendfordu (sobota 12. března). Bohužel, realita je jiná,“ přiblížil zdroj Sportu z hráčova okolí. Vydrovi v létě navíc končí smlouva, takže se co nejdřív potřebuje ukázat na hřišti, aby mohl zabojovat o další zajímavé angažmá.

V ofenzivě budou mít Češi při boji o postup na MS velký problém – Schick po zranění lýtka teprve začíná trénovat a svádí boj s časem, aby sraz stihl. Michael Krmenčík , který kryl záda Schickovi na letním EURO, momentálně hraje pouze za béčko Slavie. K dispozici už je třetí útočník z evropského šampionátu Tomáš Pekhart, který po turbulentním období v Legii začal pravidelně nastupovat. Šilhavý promýšlí i další varianty (například Hložek, Kuchta, Doležal).

Český kouč zveřejní nominaci na baráž v úterý 15. března, v pondělí 21. března se tým sejde v Praze. Půjde o bleskový sraz – už ve čtvrtek hraje Česko ve Švédsku, v případě výhry pojede národní tým na barážové finále do Polska, kde se hraje v úterý 29. března.  

Už teď je jasné, že národní tým bude postrádat několik důležitých hráčů – zranění jsou Patrik Schick (trhlina v lýtkovém svalu), Vladimír Coufal (operace třísla), Ondřej Čelůstka (zranění v dolní části těla), Lukáš Provod (operace kolena), Jan Bořil (operace kolena), Filip Novák (natržený svalový úpon) a Antonín Barák (pohmožděná kyčel).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud