1. dubna 2022 • 19:15

Los MS ve fotbale: Španělé ve skupině s Němci, Katar dostal Nizozemsko

Autor: apr, inf, iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové mistrovství světa v Kataru zná složení základních skupin! Obhájci vítězství Francouzi byli nalosovaní do „déčka“, kde se utkají s Dánskem, Tuniskem a vítězem mezikontinentální baráže mezi Asií a Jižní Amerikou. Na atraktivní souboj dojde ve skupině E, Španělsko vyzve Německo. Katar v „áčku“ čeká Nizozemsko, Senegal a Ekvádor, proti kterému domácí země celý šampionát 21. listopadu zahájí.



Brazílie ve skupině G narazí na Srbsko, Švýcarsko a Kamerun. Další jihoamerický gigant Argentina v „céčku“ vyzve Saúdskou Arábii, Mexiko a Polsko. 

Zřejmě největším šlágrem základní fáze katarského turnaje bude souboj Španělska s Německem ve skupině E, kterou doplní Japonsko a vítěz interkontinentální baráže Kostarika - Nový Zéland.

„Je to atraktivní a zajímavá skupina. Nebude to snadné, ale máme velké plány. Nemůžete tady dostat lehkou skupinu, všichni účastníci jsou kvalitní. Chceme dojít co nejdál, nejlépe až do finále,“ uvedl německý kouč Hansi Flick.

Ve skupině F se utkají úřadující vicemistři světa Chorvati s Belgií, která na posledním šampionátu v Rusku získala bronz. Dalšími týmy „efka“ jsou Kanada a Maroko. Ve skupině B může dojít na pikantní souboj Anglie s Walesem, nebo Skotskem. Mezi USA a Íránem zase panují napjaté politické vztahy.

Na losování se dorazili podívat třeba Andrea Pirlo, Javier Mascherano, Yaya Toure, Javier Zanetti či prezident íránského fotbalového svazu Mirshad Majedi. Na jeho zemi se snesla kritika lidsko-právních organizací kvůli obnovenému zákazu vstupu žen na fotbalové zápasy. Majedi, sám bývalý útočník, dorazil na ceremoniál s manželkou... FIFA uvedla, že je znepokojena, nicméně vylučovat Írán z šampionátu se zřejmě nechystá.

Poprvé v téměř stoleté historii světových šampionátů se los týkal více týmů, než kolik se jich na závěrečném turnaji představí. Kvůli ruské invazi na Ukrajinu a koronavirové pandemii je zatím známých pouze 29 z 32 účastníků. O tři zbývající místa si osm týmů zahraje až v červnu.

Wales se ve finále evropské baráže utká s vítězem odloženého semifinále mezi Skotskem a Ukrajinou. Dva zápasy interkontinentálního play off se odehrají v Kataru. Peru narazí na lepšího z duelu SAE - Austrálie a Kostarika se utká s Novým Zélandem.

Závěrečný turnaj se bude hrát od 21. listopadu do 18. prosince. Skupiny potrvají 12 dnů, každý den se v nich odehrají čtyři utkání.

Kvalifikační krachy: nebohá Itálie v tom není sama, dřív selhal i Albion nebo Oranjes
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud