31. března 2022 • 17:16

Itálie na MS!? Šíří se zvěsti o vyřazení Íránu, který nepouští ženy na stadion

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
9
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší senzaci kvalifikace MS 2022 by mohl přebít ještě jeden nečekaný zvrat. V italských médiích se začínají šířit zprávy o tom, že by se reprezentace úřadujících mistrů Evropy mohla na letošní šampionát přece jen podívat, přestože v baráži podlehla překvapivě Severní Makedonii. Ze seznamu účastníků by byl totiž vyřazen Írán.



Losování největší fotbalové akce roku je na programu už v pátek od 18:00. V osudí v katarském Daúhá bude Írán jako jeden z pěti jistých asijských účastníků. Jenže se objevují dohady, že se to může – třeba i dodatečně – změnit.

Dosud bylo z kvalifikace administrativním rozhodnutím vyřazeno Rusko poté, co spustilo válečnou invazi na Ukrajinu. Írán by měl pykat za to, jak zachází s ženami. Naposledy jich měl v posledním utkání kvalifikace proti Libanonu s českým trenérem Ivanem Haškem nechat mimo stadion v Mašhadu dva tisíce, ačkoliv měly zakoupeny platné vstupenky.

Tím měla trpělivost Mezinárodní fotbalové federace FIFA vypršet, neboť na problém s diskriminací žen upozorňovala Írán opakovaně. Činovník íránského fotbalového svazu Mehrdad Seradši na Twitteru pak varoval před „špatnými zprávami od FIFA a Asijské fotbalové konfederace.“

V Itálii si už žije zpráva svým životem. Přejaly jí servery Sky Sport Italia nebo Fotball Italia. Přidávají hned vysvětlení, proč by při takovém scénáři právě došlo na tým z Apeninského poloostrova a nikoliv na náhradníka z asijské kvalifikace. Squadra Azzura je totiž nejvýše postavenou reprezentací na žebříčku FIFA, která v kvalifikaci neuspěla. Brazílie, Belgie, Francie, Argentina i Anglie už turnaj jistý mají.

„Současný tým, nějak doplněný, mohl mistrovství světa vyhrát,“ prohlásil italský trenér Roberto Mancini poté, co byl přes nečekaný propadák potvrzený ve funkci. Možná dostane šanci potvrdit svá slova v praxi…

Kvalifikační krachy: nebohá Itálie v tom není sama, dřív selhali Albion i Oranjes
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
9

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud