21. listopadu 2022 • 19:23

Íránský výsměch pro Maguira: Tvoje bránění je příšerné! Ten už je imunní...

Autor: Vladimír Formánek, inf
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhlédli si slabinu soupeře a rozhodli se toho využít. Fanoušci Íránu vyrazili na úvodní duel skupiny B šampionátu v Kataru vybaveni neobvyklými vlajkami. Na těch zesměšňovali Harryho Maguira. Kapitán Manchesteru United neprožívá ideální období… Byl to ale právě on, kdo se po závěrečném hvizdu smál. Anglie smetla svého soupeře jasně 6:2 a 29letý stoper patřil k nejlepším na hřišti.



Na jednom transparentu stálo: „Harry Maguire your defence is terrifying." Tedy, že jeho bránění je děsivé. A na dalším pak: „It's not coming home because of Harry Maguire."

Oblíbenější terč vtípků ve fotbalovém světě nenajdete, čehož hodlali příznivci Íránu využít a rozhodit anglického obránce. Jenže ten už musí být vůči podobným šprýmům imunní…

Navíc se mu na stadionu při rozcvičce dostalo hlasité podpory od vlastních fanoušků. A íránské narážky pak přetavil ve vynikající výkon.

Nejprve napálil břevno, následně rozjel akci před úvodním gólem a u druhého si připsal přímou asistenci, když po rohu hlavou sklepl míč pro Bukaya Saku. K tomu přidal bezchybnou práci v defenzivě.

Anglie - Írán: Kritizovaný Maguire rozjel akci, která rozhodla duel
Video se připravuje ...

Anglický kouč Gareth Southgate o Maguirovi nepochyboval. „Jde o našeho klíčového hráče,“ přesvědčoval. Přitom mnoho expertů vyjádřilo názor, že by neměl hrát…

Maguire totiž po sérii nepřesvědčivých výkonů přišel i pozici v základní sestavě Manchesteru United. V hierarchii stoperů v říši Erika ten Haga se dokonce propadl na čtvrté místo za Raphaela Varana, Lisandra Martíneze a Victora Lindelöfa.

Jenže zatímco v Divadle snů Maguirovo představení budí rozpaky, když oblékne reprezentační dres, jeho výkony jdou okamžitě nahoru.

Čím to? Těžko říct, ale je to tak.

Góly

Domácí: 35. Bellingham, 43. Saka, 45+1. Sterling, 62. Saka, 71. Rashford, 90. Grealish

Hosté: 65. Taremí, 90+13. Taremí

Sestavy

Domácí: Pickford – Trippier, Stones, Maguire (70. Dier), Shaw – Saka (70. Rashford), Rice, Bellingham, Mount (70. Foden), Sterling (70. Grealish) – Kane (C) (75. C. Wilson).

Hosté: Baíranvánd (19. Hossejní) – Moharramí, Púralígandží, Češmí (46. Kanaánizádegán), Hosejní, Mohammadí (63. Torabí) – Núrolláhí (77. Azmún), Karimí (46. Ezatolahí), Hadžsáfí (C), Džahánbachš (46. Gholízádeh) – Taremí.

Náhradníci

Domácí: Pope, Ramsdale, Alexander-Arnold, Coady, Dier, Walker, White, Foden, Gallagher, Grealish, Henderson, Phillips, Rashford, Wilson

Hosté: Hossejní, Nijázmand, Džalálí, Chalílzádeh, Kanaánizádegán, Amirí, Ezatolahí, Ghoddos, Gholízádeh, Torabí, Ansárífárd, Azmún, Rezáíján

Karty

Hosté: Džahánbachš, Púralígandží

Rozhodčí

Claus (BRA) – Correa (BRA), Simon (BRA)

Stadion

Khalifa International Stadium, Ar-Rayyan

Návštěva

45 334 diváků

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud