25. listopadu 2022 • 20:05

SESTŘIH: Nizozemsko - Ekvádor 1:1. Oranjes znovu nenadchli, Valencia úřadoval

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po prvním zápase šampionátu panovala ve skupině A mezi Nizozemskem a Ekvádorem shoda. Oba týmy úvodní střetnutí mistrovství světa v Kataru vyhrály 2:0. A shoda bude panovat i po vzájemném utkání. Oranjes brzy otevřeli skóre, když se podobně jako proti Senegalu prosadil Cody Gakpo, jenže Ekvádor má svého kanonýra a Enner Valencia jako správný kapitán úřadoval i dnes, když na začátku druhé půle vyrovnal. Nizozemci už se na nic nezmohli a zápas skončil smírně 1:1. Pro oba tábory se jedná o důležitý bod před posledními střety ve skupině. Nizozemce čeká Katar, Ekvádor si to v bitvě o postup rozdá se Senegalem.



Nizozemsko neprohrálo ve skupinové fázi na MS už 15 zápasů po sobě, což je třetí nejdelší série v historii. O její prodloužení se budou "Oranjes" snažit v úterním zápase s Katarem, který už nemá šanci na postup. Ekvádor se v souběžně hraném duelu utká se Senegalem, jenž má jen o bod méně.

Nizozemci ve druhém utkání na turnaji vystřelili na branku pouze jednou, a to už v 6. minutě. Klaassen přenechal míč Gakpovi, který pod tlakem zakončil přesně k levé tyči a prosadil se i ve druhém startu na mistrovství světa. Ekvádor inkasoval poprvé od 30. března.

Ve 32. minutě mohl vyrovnat Valencia, který na hranici vápna odskočil od bránícího Dumfriese a pohotově vystřelil. Brankář Noppert ale jako pokus vyrazil na rohový kop.

V poslední minutě nastavení prvního dějství se po rohu dostal ke střele Estupiňán, který sice brankáře Nizozemska překonal, gól ale nebyl uznán. Ekvádorský obránce Vernaza se aktivně zapojil do herní situace z ofsajdového postavení.

Branky se tak Ekvádor dočkal až na začátku druhé půle. Prudkou střelu Estupiňána vyrazil Noppert pouze k nohám Valencii, který pohotově dorazil míč do sítě.

Ekvádor byl v zápase aktivnější, svěřenci argentinského trenéra Alfara vystřelili čtrnáctkrát, Nizozemci pouze dvakrát, což je nejmenší počet střel evropského celku na mistrovství světa od roku 1966. Jihoamerický tým mohl dokonat obrat v 58. minutě, kdy Valenciovu střelu nejprve zblokoval obránce, míč se poté odrazil k Platovi, jehož rána ale skončila pouze na břevně.

Góly

Domácí: 6. Gakpo

Hosté: 49. E. Valencia

Sestavy

Domácí: Noppert – Dumfries, Timber, van Dijk (C), Aké, Blind – Klaassen (69. Berghuis), F. de Jong, Koopmeiners (80. de Roon) – Bergwijn (46. Depay), Gakpo (79. Weghorst).

Hosté: Galíndez – Fé. Torres, Hincapié, Porozo – Estupiñán, Estrada (74. Sarmiento), Plata (90. Ibarra), J. Méndez, M. Caicedo, An. Preciado – E. Valencia (C) (90. Kev. Rodríguez).

Náhradníci

Domácí: Bijlow, Pasveer, de Ligt, de Vrij, de Jong, Depay, Berghuis, Lang, de Roon, Janssen, Weghorst, Malacia, Taylor, Simons, Frimpong

Hosté: Domínguez, Ramírez, Arboleda, Pacho, Cifuentes, Gruezo, Preciado, Ibarra, Arreaga, Mena, Sarmiento, Palacios, Franco, Reasco, Rodríguez

Karty

Hosté: J. Méndez

Rozhodčí

Ghorbal – Gourari, Etchiali (všichni Alžírsko)

Stadion

Khalifa International Stadium

Návštěva

44 833 diváků

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Nizozemsko 3 2 1 0 5:1 7
2. Senegal 3 2 0 1 5:4 6
3. Ekvádor 3 1 1 1 4:3 4
4. Katar 3 0 0 3 1:7 0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud