Jonáš Bartoš
25. listopadu 2022 • 11:21

Šílený kiks: gólman ohrozil výhru Portugalců, Ronalda braly mdloby

Autor: Jonáš Bartoš, inf
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Portugalsko oslavilo ve čtvrtek výhru 3:2 nad Ghanou, ošidný vstup do světového šampionátu v Kataru zvládlo. Divoký zápas ale mohl skončit úplně jinak. Gólman Diogo Costa vyrobil v úplném závěru šílenou hrubku, útočník Ghany Iñaki Williams ale v kritické chvíli uklouzl a nedal. Cristiano Ronaldo, který už v té době sledoval zápas z lavičky, téměř dostal infarkt, když viděl počínání portugalské jedničky.



Běžela desátá minuta nastavení, gólman Costa lapil jednoduchý centr. Nespěchal, než rozehraje, nejspíš počítal, že nakopne balon a Portugalci oslaví těsnou výhru 3:2 nad Ghanou. Jenže při posledním odkopu si pořádně zavařil.

Místo výkopu si balon položil na zem, aby našetřil další cenné vteřinky při těsném vedení Portugalska 3:2. Jenže vůbec netušil, že za ním číhá ještě jeden hráč soupeře. Útočník Williams vystartoval za zády portugalského brankáře a míč sebral.

V tu chvíli mohl ztropit ohromnou senzaci, poslední akcí po obrovské chybě gólmana Costy měl vyrovnání na talíři. Jenže podklouzl a nabídnutou šanci nevyužil.

„Gólman Costa nepůsobil vůbec jistě, neměl zkontrolovaný prostor kolem sebe, tohle by byla obrovská chyba,“ poznamenal během přenosu České televize spolukomentátor a trenér Martin Hyský.

Cristiano Ronaldo , autor první branky z penalty a nový rekordman světových šampionátů, kde skóroval na pátém turnaji po sobě, už v tu dobu odpočíval na střídačce. Ujal se role asistenta trenéra a od lajny dirigoval své parťáky.

Portugalsko – Ghana: Ronaldo vybojoval penaltu a zapsal se do historie
Video se připravuje ...

Ve chvíli, kdy Costa přišel o balon, se nevěřícně chytil za hlavu. Vyděsil se, že by šílenou klukovinou připravil mužstvo o důležité body. Portugalci ale krizový moment přežili a zapsali první výhru na turnaji.

Kapitán Ronaldo i jeho parťáci odcházeli z trávníku spokojení, přesto měli po těsné výhře o čem přemýšlet. Největší hvězda týmu nakonec svého gólmana uklidňovala.

„Costa se svým výkonem spokojený nebude. Dostal dva góly, navíc na lavičce je zkušený brankář Rui Patricio. Měl balon vykopnout z ruky, ne ho dávat na zem. Naštěstí to pro Portugalsko nic neznamená,“ poznamenal Hyský.

Portugalsko Vše o klubu ZDE

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Portugalsko 3 2 0 1 6:4 6
2. Již. Korea 3 1 1 1 4:4 4
3. Uruguay 3 1 1 1 2:2 4
4. Ghana 3 1 0 2 5:7 3

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud