14. prosince 2022 • 11:11

Génius Messi utnul debaty. Mladíkovi prý snížil cenu, teď poslední zápas

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stane se z toho jeden z ikonických momentů nejen letošního mistrovství světa. Lionel Messi se geniálním způsobem dostal přes Joška Gvardiola a naservíroval třetí branku Argentiny pro Juliána Álvareze. Fenomenální kapitán zbořil výhrou v semifinále další mimořádné milníky a ukázal naprostou výjimečnost. „Svět se zastavil, aby ti mohl aplaudovat,“ napsal na Instagram uruguayjský útočník Luis Suárez, Messiho dlouholetý klubový parťák.



Joška Gvardiol patří k nejlepším stoperům mistrovství. Dvacetiletý talent z Chorvatska ale na vlastní kůži poznal, jaké to je, když s ním cvičí jeden z nejlepších fotbalistů všech dob.

Messi uzmul míč u postranní čáry, pokračoval k vápnu, kde se kolem Gvardiola geniálně obtočil a připravil balon před prázdnou bránu pro Juliána Álvareze, který završil skóre úterního semifinále na konečných 3:0.

„Messi zcela zničil Gvardiola,“ napsal na Twitter jeden z fanoušků, kde naskakovaly reakce na dechberoucí číslo. „Messi snížil Gvardiolovu cenu o třicet milionů liber (840 milionů korun),“ vtipkoval další.

Dvacetiletý stoper Lipska přitom hraje za Chorvatsko úžasný turnaj. Bundesligový celek na něj měl už v létě nabídku od Chelsea na přestup za 75 milionů liber (2,1 miliardy korun), Lipsko ale obří sumu odmítlo. Levonohého zadáka má pod kontraktem až do léta 2027.

Ale zpět k Messimu. Pomohl k jasnému postupu Argentiny gólem z penalty, úchvatnou asistencí a velkou měrou se podílel i na druhé brance svého týmu. V Kataru má bilanci 5+3 a boří další velké rekordy.

Argentina - Chorvatsko: Messiho famózní sólo. Vyškolil Gvardiola a nahrál na gól
Video se připravuje ...

Hraje své páté mistrovství, za Argentinu vstřelil jedenáctou branku, čímž o gól překonal legendárního Gabriela Batistutu. Povedlo se mu to v zápase číslo 25, čímž srovnal německou ikonu Lotthara Matthäuse. Pokud se nezraní a nastoupí do finále, stane se hráčem s nejvyšším počtem startů na šampionátech.

V 35 letech přiletěl do Kataru v mimořádné pohodě i formě. Svět hltá kousky hráče, který strčí do kapsy i o generaci mladší soupeře. Celá Argentina maká na svého kapitána a země věří, že zopakuje kousek Diega Maradony z mundialu v Mexiku v roce 1986.

Mnozí se unáší Messiho výkony a tvrdí, že jde o nejlepšího fotbalistu historie. „Ještě o tom existuje nějaká debata?“ napsal někdejší anglický reprezentant a populární komentátor Gary Lineker. „Je nejlepší v historii,“ přidal se bývalý obránce Liverpoolu Jamie Carragher.

Messiho kousky rezonují po celém světě a zasahují i jeho parťáky. „Nikdy nemáš dost, abys ukázal, že jsi nejlepší na světě. Celý svět se zastavil, aby mohl aplaudovat tomuto chlapci, co všechno odevzdal fotbalu. Neskutečné, můj příteli!“ napsal na Instagram útočník Luis Suárez, bývalý spoluhráč z Barcelony a jeden z nejbližších přátel.

„Nezměnilo se vůbec nic,“ napsal zase bývalý kanonýr Manchesteru United Wayne Rooney s odkazem na jedenáct let starý tweet. V něm tvrdil, že Messiho umění je vtip a je pro něj nejlepším hráčem v historii. „Nemám ponětí, jak to v takové rychlosti dělá. Adaptuje se na poslední část své kariéry. Připadá mi, že získat světový titul je jeho posláním a zbytek týmu je mu naprosto oddaný,“ dodal bývalý obránce United Gary Neville.

Messi po postupu do souboje o zlato potvrdil, že nedělní finále bude jeho posledním zápasem v argentinském dresu. „Jsem nesmírně šťastný, že svou cestu dokončím ve finále mistrovství světa. Všechno, co tady na turnaji zažívám, je ohromným náporem na emoce. Uvědomuji si, jak to prožívají lidé v Argentině. Ale znovu už toho schopný nebudu. Skončit tímhle způsobem je úchvatné,“ dodal sedminásobný držitel Zlatého míče.

SESTŘIH: Argentina - Chorvatsko 3:0. Messi čaroval, dvakrát pálil Álvarez
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud