5. září 2011 • 23:13

Na Ukrajinu bez Baroše i Rosického, nejistý je i Hubník s Jiráčkem

Autor: jon, spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
35
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michal Bílek musí na přípravné utkání s Ukrajinou (úterý 19:00) udělá několik vynucených změn v sestavě. Český trenér se bude muset obejít bez Milana Baroše, kterýodcestoval do Turecka. S velkou pravděpodobností nenastoupí ani kapitán Tomáš Rosický s Romanem Hubníkem, nejistý je start Petra Jiráčka.



Vyzkoušet nové hráče a pokud možno vyhrát. S takovými cíly půjde český národní tým do přípravného duelu s Ukrajinou, jedné z pořadatelských zemí mistrovství Evropy 2012.

"Příležitost dostanou další hráči. Pilař má velmi dobrou formu, mohl by nakouknout do sestavy. Vacek, Kolář, to jsou další hráči, co čekají na šanci," naznačil trenér Bílek, kdo v úterý vyběhne na letenský trávník.

Českému týmu bude určitě chybět Milan Baroš. "Milan Baroš musel z neodkladných osobních důvodů odjet do Turecka, vedení mu vyhovělo," vysvětlil mluvčí reprezentace Jaroslav Kolář. Další podrobnosti  sdělit nechtěl.

Večer se ukázalo, že za náhlým odjezdem fotbalisty byl chystaný zajímavý přestup, který však po složitých jednáních Barošův současný zaměstnavatel odmítl.

"Na poslední chvíli se objevila možnost Milanova přestupu, jeho přítomnost na jednání proto byla nezbytná, a tak jsme společně - samozřejmě za souhlasu vedení reprezentace - odletěli na schůzku. Nakonec z přestupu sešlo, Galatasaray možnost Milanova odchodu zamítl, chce si ho ponechat," oznámil na webu hráčské agentury ISM její šéf Pavel Paska. Jméno klubu, který se o Baroše v závěru ucházel, neuvedl.

Nejistý je start i Tomáše Rosického. "Dostal jsem ve Skotsku velkou ránu, byl jsem na vyšetření. Velký problém by to být neměl, ale hodně mě to bolí. Nejde o operovanou podkolenní šlachu, jak bylo prezentováno, ale úplně stejné místo na druhé noze," vysvětlil český kapitán.

Jestli proti Ukrajině nastoupí, se ukáže až podle podvečerního tréninku. "Naštěstí nic porušeného nemám. Hodně mě to bolí, zkusím se rozcvičit a uvidím, jestli to půjde," dodal zložník Arsenalu.

Rosický se na trávníku při tréninku neobjevil, stejně tak Roman Hubník. Oba tak s největší pravděpodobností nenastoupí. Kapitánskou pásku místo Rosického převezme Jaroslav Plašil.

Kapitán Rosický děkuje fanouškůmFoto Michal Beránek (Sport)
Jakou sestavu na Ukrajinu Bílek zvolí, trenér neprozradil. "Problémy mají vedle Rosického i Hubník a Jiráček. U Jiráčka bych chtěl, aby nastoupil. Ale musím počkat, jak se bude cítit na tréninku," prozradil český kouč.

Do útoku místo Baroše postaví jednoho z dvojice Lafata, Pekhart, v brance se v utkání protočí oba gólmani Drobný s Laštůvkou.

Bílek slíbil, že český tým se bude snažit hrát ofenzivně. "I ve Skotsku jsme byli před soupeřovo brankou aktivnější. Ale víme, že naše bilance dobrá není, potřebovali bychom dojít k vítězství."

Utkání Česko - Ukrajina začne na Letné v úterý od 19:00, online přenos přineseme na iSport.cz.

Po zápase byl důvod k úsměvům
Po zápase byl důvod k úsměvům

Vstoupit do diskuse
35

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud