Michal Petrák
29. února 2012 • 17:23

VIDEO: Z fotbalistů Irska jsou rockové hvězdy. Nazpívali hit

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z DUBLINU, VIDEO – Irská reprezentace měla den před utkáním s Čechy nabitý program. Mimo jiné Keane a spol. nazpívali song Rocky Road to Poland (Hrbolatá cesta do Polska), který bude oficiální hymnou týmu na evropském šampionátu.



Píseň, která vychází ze staršího hitu Rocky Road to Dublin, má motivující text s refrénem o tom, že Irové jsou neporazitelní. Reprezentanti „zeleného ostrova“ ji nazpívali v hotelu Portmarnock, kde se připravovali na zápas s Českem, protože neměli čas na to, aby navštívili nahrávací studio.

Frontmana jim dělal Damien Dempsey s akustickou kytarou, dublinský folkový zpěvák.

V textu jsou odkazy na místy problematickou kvalifikaci i na její úspěšný závěr. Včetně proslulých a místy zmatených výroků trenéra Giovanniho Trapattoniho, jehož Irové milují snad víc, než kdyby byl Ir.

Píseň by měla provázet na cestě do Polska armádu irských fanoušků, kterých se na EURO 2012 chystá až 20 tisíc – i bez vstupenek.

Irská fotbalová asociace jim musela udělat radost, když se jí nedávno podařilo vyjednat s UEFA zvýšení kvóty na přidělení lístků na jednotlivé zápasy Irska o 800. „Jenže já sám bych jich z toho potřeboval tak 600,“ odtušil Robbie Keane.

Na mistrovství Evropy čeká Iry těžká skupina se Španělskem, Itálií a Chorvatskem. Ovšem zdá se, že s nimi bude na šampionátu docela zábava...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud