10. října 2013 • 08:30

Ten, jehož jméno se nesmí vyslovit. Pelta uvažuje (asi) jen o Vrbovi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta má v hlavě jedinou variantu nástupce Michala Bílka u národního týmu pro kvalifikaci mistrovství Evropy 2016. Jde podle něj o vysněného trenéra a šance na jeho získání prý nejsou vůbec nulové. Z Peltových slov lze usoudit, že myslí plzeňského kouče Pavla Vrbu, konkrétně ale nejmenoval.



„Slíbil jsem, že nebudu potvrzovat, ale kdo rozumí českému fotbalu, asi ví, jakým směrem uvažuji. Mám nějaký sen a za ním jdu. Zatím nenastal ten správný čas pro nějaká oficiální jednání, ale naprosto otevřeně říkám, že v mé hlavě to je jediná úvaha, jediný směr,“ řekl Pelta před odletem národního týmu k pátečnímu předposlednímu duelu kvalifikace mistrovství světa na Maltě.

Nad dalšími variantami prý zatím moc nepřemýšlí. „Nechci zavrhovat další varianty, ale nyní mám v hlavě jednu. Když nebude, tak přijdou na řadu druhá, třetí,“ podotkl.

Odmítl ale jmenovat, o jakého trenéra jde, a nepotvrdil tak, zda mluví o Vrbovi. „Vůbec nechci mluvit o Plzni ani o trenérovi z Plzně. Mám nějakou cestu, za kterou se vydávám, na které pracuji. A myslím, že naše šance nejsou vůbec nulové. Pocitově si myslím, že existuje cesta, která by nám všem udělala radost. Chceme, abychom šli do té kvalifikace s vysněným trenérem.“

Bude podle něj záležet na tom, jak se povede českým klubům v evropských pohárech. Ve hře zůstává v Lize mistrů Vrbova Plzeň a v Evropské lize Liberec s Jaroslavem Šilhavým, bývalým reprezentačním asistentem.

Český Ferguson! Kouč Plzně Pavel Vrba láme rekordy
Video se připravuje ...

„Nejdřív je třeba dotáhnout současnou kvalifikaci mistrovství světa. Pak si v klidu sedneme, mezitím bude končit podzimní sezona první ligy. Uvidíme, jak dopadnou klubová mužstva v evropských pohárech, jestli zůstanou pro jaro. Myslím, že ještě nenastal čas, abychom mohli na nějaké úrovni začít seriózně jednat,“ prohlásil Pelta.

V otázce Bílkova nástupce by chtěl mít jasno do losování kvalifikace mistrovství Evropy 2016, které proběhne 23. února.

PELTOVA VIZE: Ulovit kouče Vrbu. Ale až příští rok
PELTOVA VIZE: Ulovit kouče Vrbu. Ale až příští rok

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud