31. ledna 2015 • 12:36

Austrálie slaví. Na domácí půdě poprvé ovládla mistrovství Asie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Austrálie poprvé v historii vyhráli mistrovství Asie. Pořádající země turnaje v dnešním finále v Sydney porazila Jižní Koreu 2:1 po prodloužení. Australané vedli po gólu Luonga, ale v nastavení poslal Son Hung-min zápas do nastavení, ve kterém rozhodl Troisi.



Korejci v předchozích pěti zápasech na šampionátu ani jednou neinkasovali, ovšem v poslední minutě první půle našla Austrálie na jejich obranu recept. Luongo si v obležení obránců zpracoval míč do volného prostoru a z 18 metrů se trefil přesně k tyči.

Už se zdálo, že Austrálie dovede zápas k nejtěsnější výhře, jenže v nastavení přišel korejský nákop, domácí obránci prohráli tři souboje za sebou a největší hvězda Koreje Son Hung-min srovnal. Na řadu přišlo prodloužení, ve kterém rozhodl ve 106. minutě Troisi.

Austrálie tak prvním titulem v historii vylepšila druhé místo z roku 2011, kdy ve finále podlehla Japonsku. Korea stříbrem přerušila bronzovou sérii z předchozích dvou mistrovství, na první titul od roku 1960 však čeká dál.

Finále fotbalového mistrovství Asie v Sydney:
Austrálie - Korea 2:1 po prodl. (1:1, 1:0)
Branky: 45. Luongo, 106. Troisi - 90.+1 Son Hung-min.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud