26. března 2016 • 23:20

Zraněný gólman Anglie dostal hloupý gól, pak skončil na nosítkách

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojitá rána pro hrdý Albion. A ještě k tomu od Německa. Gólman Anglie Jack Butland dvě minuty před poločasem přípravné bitvy dvou nesmiřitelných rivalů odkopával míč a přitom se zranil. Hra pokračovala a z následné akce gólman Stoke City inkasoval gól. Vypadalo to hloupě, když z dálky napřáhl Toni Kroos a gólman u bližší tyče nestihl zasáhnout. Když pak zraněný brankář skončil na nosítkách, bylo jasné, že na vině bylo nejspíš jeho zranění.



Třiadvacetiletý brankář by se nejradši neviděl. Všeobecně se ví, že Kroos umí vypálit, ale tahle jeho rána podle expertů prostě v síti skončit neměla.

„Mohli jste vidět, že nebyl fit. Jinak by brankář neměl takový gól dostat,“ uvedl třeba bývalý anglický reprezentant Terry Butcher pro BBC. Bylo znát, že není v pohodě. Po gólu zůstal Butland na zemi, vystartoval za ním lékař anglické reprezentace a hned signalizoval, že se bude muset střídat.

„Je to pro něj poučení, že když je zraněný, nemůže hrát. Pokud mu řeč těla napoví, že něco není v pořádku, musí přerušit hru,“ doplnil John Murray, další z komentátorů.

Brankář Anglie Jack Butland se v zápase v Německu nešťastně zranilFoto Reuters

„Byl to hodně smutný pohled, když byl odnášen na nosítkách. Šlo o hodně kyselý závěr poločasu. Anglie dostala gól po chybě a ještě prohrává,“ dodával o poločasové přestávce Phil McNulty, další expert BBC.

Fanoušci se zraněného gólmana spíš zastávali. „Je to dobrý gólman, tohle si nezasloužil,“ hájil oporu Stoke Tim Boyce. „Pokud Kroos věděl, že je Butland zraněný, měl míč zakopnout,“ zlobil se na německého hráče diskutující pod přezdívkou Chipperhull.

Na tom, že Anglie prohrává 0:1, ale nic změnit nemohli. Jen v brance už za Anglii chytala opora Southamptonu Fraser Forster. Ten navíc na startu druhé půle po chybě obrany inkasoval druhý gól.

Zraněný brankář Anglie Jack Butland
Zraněný brankář Anglie Jack Butland

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud