30. března 2016 • 04:50

Boj o nominaci na EURO: Vydra se předvedl, Skalák je v ohrožení

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Jiří Skalák v souboji se Zlatanem IbrahimovicemJiří Skalák v souboji se Zlatanem IbrahimovicemFOTO: Profimedia.cz

    Měli poslední šanci. Poslední možnost, jak zaujmout trenéra Pavla Vrbu před tím, než v květnu odtajní nominaci české fotbalové reprezentace na závěrečné soustředění před mistrovstvím Evropy do Francie. Národní tým uhrál ve Švédsku remízu 1:1. Kdo z hráčů českého kouče přesvědčil, kdo naopak musí ve zbytku jarní sezony přidat, aby se do kádru vešel?

  • Matěj Vydra (útočník)

    Český útočník Matěj Vydra v souboji s domácím Wernbloomem (vlevo)Foto Jaroslav Legner (Sport)

    Mladý forvard hostující v Readingu svou šanci proti Švédsku využil. Naskočil od začátku a postaral se o vyrovnávací branku českého týmu, kdy hlavičkou zužitkoval přesný centr Tomáše Sivoka. Vydra si o místo v kádru pro EURO řekl velmi důrazně. Prokázal to, co nemůže nabídnout prakticky žádný z přímých konkurentů – rychlost a časté sprintové náběhy za obranu, což by ve Francii mohla být jedna z velkých zbraní českého týmu. Typově perfektně doplňuje dvojici Tomáš Necid, David Lafata.

  • Theo Gebre Selassie (obránce)

    Švédský kapitán Zlatan Ibrahimovic se snaží obejít českého obránce Gebre SelassiehoFoto Jaroslav Legner Sport

    Krajní obránce Werderu Brémy patřil k nejlepším hráčům českého týmu ve Švédsku. Často podporoval ofenzivu, dostával se i do zakončení. Ukázal, že prakticky není rozdíl mezi tím, zda hraje na pravé straně on, nebo Pavel Kadeřábek. Pokud se nestane nic nečekaného, příliš nehrozí, že by ho v závěrečné nominaci předstihl Ondřej Zahustel, který výkonnostně vylétl ve Spartě.

  • Daniel Pudil (obránce)

    Švédský útočník Zlatan Ibrahimovic se snaží dostat balon přes českou obranuFoto Jaroslav Legner Sport

    Dvě nominace na předchozí mistrovství Evropy (2008, 2012) mu těsně utekly. Teď to v případě třicetiletého obránce Sheffieldu vypadá velmi nadějně. Proti Švédsku si svůj part na levém beku odehrál na velmi slušné úrovni. Potvrdil pozici dvojky za Davidem Limberským, pokud bude zdravý, místenka do Francie by mu tentokrát neměla uniknout.  

  • Jiří Skalák (záložník)

    Jiří Skalák v souboji se Zlatanem IbrahimovicemFoto Profimedia.cz

    „Co se týká Jirky Skaláka, myslím, že se opravdu projevuje, že nehraje tolik jako na podzim, kdy odehrál lepší zápasy než proti Švédsku,“ neskrýval Pavel Vrba. Třiadvacetiletý záložník se momentálně zabydluje ve druhé anglické lize, bojuje o místo v sestavě. Proti Švédsku reprezentačního kouče příliš nepřesvědčil, o nominaci ještě bude muset během jara tvrdě bojovat.  

  • Martin Frýdek (záložník), Lukáš Mareček (záložník), Jakub Brabec (obránce)

    Český obránce Jakub Brabec v utkání se ŠvédskemFoto Reuters

    Novicové ve Vrbově výběru v utkání se Švédskem rozhodně nepropadli. „Mareček nezklamal, Brabec, ačkoliv hrál krátkou dobu, určitě taky ne. Zvládli to všichni (nováčci) dobře,“ chválil Vrba. U Lukáše Marečka a Martina Frýdka se bude jejich případná nominace hodně odvíjet od zdravotního stavu ostatních středopolařů (Plašil, Pavelka, Rosický), Brabec se bude rvát o místo čtvrtého stopera s hráči jako Hubník, Baránek nebo Holek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud