5. července 2016 • 17:42

ŠOK: Olympiáda v Riu možná bude bez Argentiny, kouč nemá jedenáct fotbalistů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalové velmoci Argentině hrozí, že nevyšle tým na olympijské hry v Riu de Janeiro. Důvodem je bezvládí v národním fotbalovém svazu. Olympijský výběr měl tento týden zahájit přípravu na turnaj v Riu, ale podle agentury Reuters nemá reprezentační trenér Gerardo Martino k dispozici ani jedenáct hráčů.



"Momentálně to vypadá tak na padesát procent, že Argentina nebude mít fotbalisty na olympijských hrách," uvedl předseda národního olympijského výboru Gerardo Werthein. "Souvisí to s tím, co se děje na svazu. Už dvacet měsíců s námi nekomunikují," dodal.

Argentinský fotbalový svaz má finanční potíže a FIFA nedávno jmenovala komisi, která dohlíží na jeho fungování. Chaos v řízení argentinského fotbalu nastal po předloňském úmrtí Julia Grondony, který svaz vedl 35 let. Jeho nástupce měl být zvolen loni v prosinci, ale volby skončily fraškou. Oba kandidáti Marcelo Tinelli i Luis Segura obdrželi shodně 38 hlasů, přestože voličů bylo 75. Volby proto byly vyhlášeny za neplatné.

Opakovat se měly minulý měsíc, ale zatím k nim nedošlo. Formálně je v čele svazu jeho sekretář Damian Dupiellet.

Argentinští fotbalisté vyhráli olympijské turnaje v Aténách 2004 a v Pekingu o čtyři roky později, kdy získal zlato i Lionel Messi. Navíc mají z her dvě stříbrné medaile. V Riu se mají utkat ve skupině s Portugalskem, Hondurasem a Alžírskem. Fotbalový turnaj začne již 3. srpna, dva dny před zahájením her.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud