23. března 2018 • 18:55

Buffon to schytává za návrat do repre. Itálie je divná země, směje se

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne vždy se comeback legendy setká jen s ovacemi. Své o tom ví Gianluigi Buffon. Ikonický italský gólman se zařekl, že za reprezentací zavřel dveře, pro přátelské zápasy s Argentinou a Anglií se ale do národního týmu vrátil. Teď to od svých krajanů schytává, těžkou hlavu si z toho ale rozhodně nedělá.



Buffon , který na konci ledna oslavil čtyřicítku, oficiálně pověsil reprezentační dres na hřebík po listopadové baráži se Švédskem. Itálie první zápas prohrála 0:1, ve druhém uhrála jen bezbrankovou remízu a poprvé od roku 1958 se tak nedokázala kvalifikovat na mistrovství světa.

Jenže Gigiho reprezentační důchod vydržel jen do příštího srazu. Dočasný trenér italského týmu Luigi Di Biagio jej po boku Mattii Perina a mladé hvězdičky Gianluigiho Donnarummy povolal pro přátelská utkání s Argentinou a Anglií, a Buffon se nebránil. Moc pochval za to ale nedostal.

Jeho comeback zkritizoval například bývalý bek Claudio Gentile v rozhovoru pro Radio Sportiva. "Gigi za sebou zanechal skvělou éru, ale národní tým se teď musí soustředit na budoucnost, na mladé hráče. Ti jinak nikdy nebudou mít zkušenosti na mezinárodní scéně. Jestli chceme přebudovat tým, musíme stavět na perspektivních hráčích," postěžoval si bývalý kouč italské jednadvacítky.

Za svého bývalého svěřence se postavil například zkušený kouč Fabio Capello, který řekl, že kritika legendárního gólmana je typickým příkladem italské závisti. "Věděl jsem, že Itálie je divná země," usmál se 40letý gólman na předzápasové tiskové konferenci, když se jeden z novinářů o Capellově poznámce zmínil.

"Možná je mi 40 let, ale pořád jsem jednička Juventusu, což není zrovna druhořadý tým. Že můj návrat do národního týmu dokáže způsobit takovou kontroverzi poté, co jsem jeho dres více či méně úspěšně nosil 25 let, to mě udivuje," řekl a dodal, že věří, že jeho nadcházející výkony v reprezentačních zápasech pomůžou zvrátit názory kritiků.

Legendární brankář zatím stále neví, jestli aktuální sezona bude jeho poslední, a zda svůj rozlučkový zápas odchytá v dresu reprezentace, nebo Juventusu. Gazzetta dello Sport ale informuje, že podle současného plánu se má Buffon rozloučit v zápase Itálie s Nizozemskem, který se odehraje na stadionu Juventusu. Pak je pro něj nachystána role v managementu národního týmu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud