18. ledna 2019 • 13:00

Česko - Brazílie v Edenu! Fotbalisty čeká v březnu duel proti hvězdám

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle bude velká událost! Česká fotbalová reprezentace se 26. března 2019 utká v Praze s Brazílií. Utkání se odehraje v Edenu od 20:45. Minulý týden se mluvilo o souboji s Argentinou, který tamní asociace už dokonce oficiálně potvrdila, FAČR se ale nakonec dohodla s dalším jihoamerickým gigantem. 



"Když se mě zeptali, co bych říkal na to, že bychom mohli sehrát přípravné utkání s Brazílií, hned jsem řekl: 'Jasně, bereme. Byla by to pecka.' Poté se vedla vyjednávání, zda ano, či ne. Nakonec se to povedlo. Pro mě samotného je to obrovský okamžik v mé kariéře," uvedl trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý. "Brazílie doma v Praze, to bude obrovský zážitek. Navíc předtím hrajeme s Anglií," dodal. 

„Je to velká událost pro celý český fotbal. Pro hráče i pro fanoušky, kteří to budou moci vidět na vlastní oči," řekl kapitán reprezentace Bořek Dočkal. 

"Nikdy jsem nebyl hráč, co by si přál nějaký tým, ale když už bych si měl vysnít dva zápasy, tak by to bylo zahrát si ve Wembley a poměřit se s Brazílií. To, že se nám to poštěstí během jednoho srazu, je bonus," navázal. 

Předseda FAČR Martin Malík byl rád, že se podařilo takto velký zápas dohodnout. „Narazit na Brazílii, to je pro každý národní tým obrovská pocta a zážitek, který se splní jen hrstce hráčů. Jsme nesmírně rádi, že jsme náročné, ale férové jednání s brazilskou stranou dotáhli do úspěšného konce," těšilo Malíka. 

Český nebo československý národní tým dosud sehrál s Brazílií 18 utkání s bilancí dvou výher, šesti remíz a deseti porážek. Samostatná reprezentace se utkala s "Kanárky" jen v roce 1997 na Poháru FIFA v Rijádu, kde v semifinále podlehla favoritovi 0:2. V Česku se naposledy Brazílie představila v dubnu 1956 v přípravě, která skončila bez branek. Na loňském světovém šampionátu, kde reprezentanti chyběli, "Kanárci" vypadli ve čtvrtfinále.

Duel s Brazilci levný nebude. Předseda FAČR Malík popsal jejich požadavky
Video se připravuje ...

S Brazílií v Edenu! Šilhavý se těší na Neymara s Marcelem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud