18. ledna 2019 • 18:00

Koubek o Brazílii: Největší zápas kariéry? Jen když jste na hřišti

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle bude velká perla v kalendáři českých fotbalových reprezentantů. 26. března, jen čtyři dny po kvalifikačním utkání s Anglií ve Wembley, změří výběr Jaroslava Šilhavého síly s Brazílií, a to v pražském Edenu. „Udělalo mi to velkou radost, zvlášť, když budeme hrát před domácím publikem. Věřím, že to bude svátek a stadion bude vyprodaný," řekla jedna ze tří brankářských stálic reprezentačního týmu, gólman francouzského Rennes Tomáš Koubek.



„Pro nás jako tým je to konfrontace s jedním z nejlepších mužstev na světě. Je to taková odměna za poslední výsledky, za to, jak jsme se dokázali zvednout za minulé dva srazy," připomněl Koubek výsledkové zlepšení, které český národní tým zaznamenal pod vedením Jaroslava Šilhavého. "Předtím nás čeká důležitější zápas, taky velký (Anglie ve Wembley). Myslím si, že se na ten sraz všichni těšíme o to víc, když nás čekají taková mužstva.“

Koubek, který v Rennes působí od srpna roku 2017, ale příliš nepočítá s tím, že by se dostal mezi tři tyče. Trenér Šilhavý zatím dal přednost Jiřímu Pavlenkovi s Tomášem Vaclíkem. "Z pohledu brankáře na lavičce to asi nebude největší utkání reprezentační kariéry, ty se počítají jenom když jste na hřišti. Kdybych dostal šanci, samozřejmě by to pro mě největší zápas byl, ale to jsou kdyby," řekl 26letý brankář.

"Věřím, že Brazilci to nebudou brát jako nějaký pouťák. My budeme hrát na sto procent a budeme chtít uhrát co nejlepší výsledek. Nebudeme se k tomu stavět tak, že přijeli Brazilci, tak si z toho sednem na zadek," vyhlásil bývalý brankář Sparty velké ambice.

Ve francouzské lize se Koubek potkává s hvězdou PSG, Neymarem, který je největším tahounem Brazílie. Pro českého gólmana ale "kanárci" zdaleka nejsou celkem jednoho muže. „Nejde jenom o Neymara, je tam spousta skvělých hráčů, na které jsem možná ještě víc zvědavý než na něj. To, že přijede Brazílie, je samo o sobě velká vizitka pro Českou republiku, teď bychom ještě chtěli, aby si ten den lidi pamatovali i jinak, než že tu Brazílie hrála, ale že jsme s nimi odehráli pěkný zápas s dobrým výsledkem,“ zopakoval.

Duel s Brazilci levný nebude. Předseda FAČR Malík popsal jejich požadavky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud